AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevinden alınan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “En büyük hedefimdi” dediği Ankapark’ın belediye bütçesinin yanı sıra iştiraklerin bütçesine de yük olduğu ortaya çıktı.
Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre muhalefetin ve meslek örgütlerinin, ‘güvenlik riskleri var’ uyarılarına karşın Gökçek döneminde kullanıma açılan Ankapark için belediyeye bağlı ANFA Ankara Altınpark Şirketi’nin kasasından 661 milyon 400 bin TL çıktığı öğrenildi.
OYUNCAKLARIN BAKIMI
Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde inşa edilen ve 1.6 milyar TL’lik yüksek maliyeti nedeniyle Melih Gökçek ile Mustafa Tuna arasında polemik konusu olan Ankapark’taki oyuncakların işletme ve bakım işinin belediyeye bağlı ANFA’ya maliyeti yarım milyon lirayı aştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı park ve işletmelerden sorumlu olan ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri, 2016 yılında Ankapark’taki hareketli oyuncakları ünitelerinin işletme ve bakım dokümanlarının kontrolü için ihale açtı.
İhaleyi maliyeti 147 milyon 600 bin TL karşılığında OKR Mühendislik firması kazandı. Kurumun Aralık 2016’da ise “Ankapark’ta montajı tamamlanan hareketli oyuncağın tahribatsız muayene hizmeti sertifikalandırılması işi” ihalesi açtı. TÜV SAAR isimli şirketin 156 milyon TL teklifle ihalesini kazandığı işin yaklaşık maliyetinin 168 milyon TL olacağı bildirildi.
İKİ YILDA 661.5 MİLYON TL
Kasasından 2016 yılında Ankapark için 315 milyon 600 bin TL çıkan ANFA, Mayıs 2017’de yeni bir ihale daha açtı. “Montajı tamamlanan hareketli oyuncağın tahribatsız muayene hizmeti sertifikalandırılması” ihalesini yine TÜV SAAR şirketi kazandı. İşin yaklaşın maliyeti ihale dosyasına, 186 milyon 766 bin TL olarak kaydedildi. Aynı iş için Ağustos 2017’de bir başka ihale daha açıldı.
Yine TÜV SAAR’ın üstlendiği işin yaklaşık maliyeti bu kez 159 milyon 133 bin TL oldu. Böylelikle kurum, 2017 yılında Ankapark için 359 milyon 800 bin TL harcadı. ANFA’nın 2016 ve 2017 yıllarında Ankarapark için harcadığı toplam para 661 milyon 400 bin TL’ye ulaştı. Öte yandan Sayıştay’ın konu ile ilgili raporunda ANFA’nın aktif varlıklarının toplamının ise 346 milyon 830 bin TL olduğu bildirildi.
Yenidoğan Çetesi mağduru anne böyle feryat etti: "Bebeğim çok acı çekti. Bebeğimi alabilmek için onlarla 17 gün boyunca mücadele ettim"63 izlenme
Ekonomi yüzünden 46 yıllık ülkücüyken 1 yılda solcu oldu: 'Türk milliyetçisi olarak utanıyorum'48 izlenme
İliç'te maden işçileri ve yakınları konuştu: "301 madenci öldü ne oldu? Adam tekme yedi. Böyle benim gibi konuşuyor diye tekme yedi, belki ben de şimdi tekme yiyeceğim"44 izlenme
Marmaray’da bir şahıs, “burada kız arkadaşını öpemezsin” diyerek bir gence saldırdı49 izlenme
Bir eski AKP'li daha istifa etti!85 izlenme
Bir doğa katliamı da Antalya’da! Sedir ağaçlarını kesecekler!52 izlenme
Fonlar Erdoğan’ın mahallesine!118 izlenme
Erdoğan'ın destekçilerinin soğan ekmek kombinasyonu, soğan fiyatları artınca yerini ekmek suya bıraktı: "Gerekirse suya banıp ekmek yeriz"42 izlenme
PTT'de daire başkanı olan AKP'li Fatih Tezcan, belediyede de görev alıyor!
Gazeteci Yavuz Selim Demirağ'dan dikkat çekici iddia: "Turgut Altınok’un diploması sahte. Avukatlığı 33 günde bitirmiş"
ABB konser davası: Aleyhe ifade veren belediye çalışanı şirket kurmuş! "Kendi işlerinde belediye malzemelerini kullanırdı"
Cemevi saldırısı davasında karar çıktı