İlk ihale “2022 Yılı Gökçeada Havalimanı Müdürlüğü ve VOR İstasyonu Elektrik Enerjisi” adı altında yapıldı. Bu ihaleyle Gökçeada Havalimanı’nın bu yıl ihtiyacı olan elektrik enerjisi için Aycan Toptan Elektrik Şirketi’ne tam 367 bin TL ödendi.
Mart ayında da “2022 Gökçeada Havalimanı Apron Direklerinin BakımOnarımı” adı altın bir ihale düzenlendi. Bu ihaleyle de DHMİ’nin kasasından 3D Aydınlatma isimli bir şirkete 152 bin 900 TL’lik ödeme yapıldı. Bu iki ihaleyle bu yıl yapılan harcama ise 520 bin TL’yi buluyor.

88 MİLYON TL'YE YAPILDI
BirGün'den İsmail Arı mayıs ayında göndeme getirmiş ve haberleştirmişti. Arı'ya göre Gökçeada Havalimanı, 15 Ağustos 2010 tarihinde “turizmin geliştirilmesi” hedefiyle hizmete girdi. Mayıs'tan bu yana Gökçeada'ya tarifeli uçuş olmadığı belirtiliyor. 30 Aralık'ta Savunma Bakanı Hulusi Akar da Gökçeada'ya gitmese neredeyse havalimanına uçak inmemiş olacaktı.

Dönemin DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal açılışta yaptığı konuşmada, havalimanı için toplam 88 milyon 120 bin TL harcandığını açıkladı. Açılışa katılan dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise havalimanının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağı iddia etti.
Açılışın ardından Gökçeada Havalimanı’na ilk tarifeli uçuş 12 Temmuz 2011'de İstanbul Sabiha Gökçen’den gerçekleştirildi ve yine Yıldırım tarafından haftada iki gün İstanbul'a tarifeli uçuşların yapılacağı duyuruldu. Ancak Yıldırım’ın söylediği gibi olmadı ve sadece çok kısa bir süre tarifeli uçuşlar düzenlendi. Ardından da tarifeli uçuş düzenlenmeyen havalimanına hiç yolcu uğramadı.
İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ise daha önce yaptığı açıklamada, “Ben 2014 yılında belediye başkanlığını kazandım ve 2014’ten bu yana hiç uçuş yapılmadı. Devletin çok ciddi bir yatırımı atıl durumda” demişti.

DHMİ RAPORLARI ORTADA
DHMİ’nin raporlarında yer alan bilgilere göre, havalimanı için de her yıl kamunun kasasından para harcanıyor. Havalimanı için açıldığı 2010 yılından 2020 yılına kadar DHMİ’nin kasasından toplam 80 milyon 416 bin TL harcandı.
DHMİ’nin faaliyet raporlarında yer alan bilgilere göre, Gökçeada Havalimanı’nı 2011 yılında bin 106, 2012 yılında bin 666 ve 2013 yılında ise bin 726 kişi olmak üzere toplam 4 bin 498 yolcu kullandı. 2013 yılından sonra ise hiç yolcunun uğramadığını açıklandı.

SAYIŞTAY TESPİT ETTİ
Havalimanının atıl kaldığı, Sayıştay’ın 2020 Yılı DHMİ Denetim Raporu’nda da belirtildi. Raporda, "Önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da Gökçeada Havalimanı’na ticari amaçlı uçak iniş kalkış yapmadığı için yolcu trafiği gerçekleşmemiştir” ifadelerine yer verildi.
Kuş uçmayan kervan geçmeyen Gökçeada Havaalanı'nın bu hali 1970'leri bir dizisini akıllara getirdi. Meksikalı aktör Ricordo Montalban'ın oynadığı Hayal Adası dizisinde Tatü rolünü üstlenmişti. Dizide kuleye çıkan Tatü, adanın üzerinde geçen uçağı görünce "Uçak geliyor uçak" repliği o dönemde kafalara kazınmmştı.
Yeniçağ
Vatandaşın camiye yardım tepkisi gündem oldu22 izlenme
TÜRKONFED’den açıklama: "Üretim, yatırım, istihdam durabilir"41 izlenme
Dehşet anları ortaya çıktı! ABD'nin Philadelphia kentinden Meksika'ya hasta taşıyan ambulans uçak yere çakıldı24 izlenme
Hilafet bayrağı açan kişiye "Burası Türkiye, hilafet bayrağı açamazsın" dedi ve yumruk attı64 izlenme
Atatürk ve Cumhuriyet'e hakaret eden imam tutuklandı35 izlenme
Hz. Muhammed'in kabrinin bulunduğu Medine'deki Mescid-i Nebevi çıkışında Starbucks olduğunu biliyor muydunuz?43 izlenme
Erdoğan'a hakaret iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı!49 izlenme
Merdan Yanardağ yazdı: Hadi oradan7 izlenme
Önce enflasyonu yeneceğiz açıklaması
Köftelerinden domuz çıkan Köfteci Yusuf'un hisselerine kim çökmek istiyor? Sedat Peker Köfteci Yusuf'u neden tuttu?
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 13.367 yeni vaka tespit edilirken, 45 kişi hayatını kaybetti, 14.858 kişi sağlığına kavuştu!
Araplar, kuryeden Arapça öğrenmesini istedi!