İYİ Parti'nin gıda zehirlenmelerinin araştırılaması amacıyla verdiği öneri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Türkiye'de son günlerde peş peşe meydana gelen gıda zehirlenmesi vakaları TBMM gündemine taşındı.
İYİ Parti, söz konusu vakaların araştırılaması amacıyla önerge verdi Önerge üzerine söz alan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, "Cezalar caydırıcı olmadığına göre, hiçbir markanın, otelin, okulun, yurdun, işletmenin değeri bir tek insanın canından kıymetli değildir. Açıklanmayan pestisit analiz sonuçlarından, taklit tağşiş listelerinde yer alan firmalara uygulanmayan yaptırımlara, endüstri ile pazar, pazar ile tüketici arasındaki hattın güvenliğine kadar geniş yelpazede çalışacak bir araştırma komisyonu kurmak Türkiye için, bu Meclis için kaçınılmazdır" dedi.
Ruhsatlı firmalarca yapılması gereken ilaçlamanın, gelişigüzel şekilde, ruhsatsız kimyasallarla yapıldığını kaydeden Taşçı, "Zehirlenme olayının zaten önlenememiş olması bizatihi eksiklik değil midir?" ifadesini kullandı.
İstanbul Beyoğlu'ndai çtiği kahve nedeniyle bir vatandaşın da zehirlendiğini hatırlatan Taşçı, "2021 yılında 4 yaşında bir çocuk nardaki pestisitten öldü bu ülkede, 4 yaşında pestisit yüzünden yediği meyveden öldü. Kayseri’de 23 öğrenci, Mardin’de 67 öğrenci; son birkaç gün içinde sadece yaşananlar. Bir gıdanın tüketilemeyecek hale gelmiş olması için ya ham madde temininde, ya taşınmasında, ya işlenmesinde, ya depolanmasında bir uygunsuzluk yaşanmış olması gerekir" şeklinde konuştu.
Söz konusu önerge AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Öneri üzerine AKP grubu adına konuşan Elazığ Milletvekili Erol Keleş, gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi kontrollerinin risk esaslı sürdüğünü belirterek, "Bu çerçevede, 2024 yaz döneminde, özellikle turizm bölgelerinde 3 bin 405 denetim yapılmış, uygunsuzluğu tespit edilen işletmelere de gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır" dedi.
Eğitim ve öğretim dönemi içerisinde okul ve yurt kantinlerinde de 15 bin 88 denetimin gerçekleştirildiğini dile getiren Keleş, "Öğrencilerimizin sağlığını korumaya yönelik tüm önlemler hassasiyetle yürütülmüştür" ifadesini kullandı. Keleş, şöyle devam etti:
Kaynak:ANKA
Mehmetçiğin Katar'a gitmesini onaylayan RTE'nin oğlu Bilal bakın nasıl askerlik yaptı !1630 izlenme
Yazıklar olsun! Bursa’da alkollü sürücü sağlık çalışanlarına saldırdı!150 izlenme
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı! "Vekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde"26 izlenme
Kadir Mısıroğlu öldü!125 izlenme
Kadının sözleri sokak röportajına damga vurdu: "Asıl din iman budur; hak yememektir"42 izlenme
Organik tarımla üretim yapanlar bakın nasıl cezalandırıldı!103 izlenme
Burası Afganistan değil Nevşehir! Seçim anketi yapan muhabir sokakta Türk bulmakta zorlandı41 izlenme
Ölümle biten “Atatürk’e hakaret” kavgasının canlı yayın görüntüleri ortaya çıktı22 izlenme
ABB 'su indirimini' mahkemeye taşıyor
İsrail Meclisi Filistinli esirlere idam düzenlemesini onayladı, Aşırı sağcı bakan şampanyayla kutladı: “Bu tarihi bir olay, yakında onları tek tek sayacağız”
Yenidoğan Çetesi davasında savcı mütaalasını açıkladı! Bahçeli'nin eski koruması dahil 10 kişiye tutuklama talebi
Tarikatçılara eylem serbest, istismara karşı çıkan kadınlara yasak!