Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, seçim tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Sayın Erdoğan aday olacaksa 2 Şubat’a kadar bunu yasal bir düzenlemeye sokması gerekiyor. Bu düzenlemeye göre de seçimi 3 Nisan’da yapması gerekiyor. Seçim resmi olarak 18 Haziran’da görünüyor fakat bu tarihlerde seçimin yapılması mümkün değil.
Neden mümkün değil? Birincisi gençlerin oy kullanmasını istemiyorlar. 18 Haziran’da gençler büyük bir katılımla sandığa gidebilir. Bu nedenle haziran ayında bir seçim yapılmaz. İktidar her seçim öncesi seçim kanununu değiştirmiştir. Yani 2014’ten beri her seçim öncesi sistemi değiştirerek ilerlemiştir.
Bu seçimde üniversitede okuyan öğrenci sayısı 8 milyon. Bunun yaklaşık 3 milyonu lisans öğrencisi ve yaklaşık 2,5 milyonu ilk kez oy kullanacak. 2,5 milyonun aşağı yukarı 34 puana denk geldiğini söyleyeyim.
Bu öğrenciler oy kullanamayacak, çünkü hükümet bir yasa çıkardı. Eskiden listede adınız yoksa 1015 gün içinde revize edilirdi ve oy kullanılabilirdi. Ama bu kaldırıldı ve 3 ay öncesinden ikametinizde oturma şartı getirildi.
Diyelim ki Hakkari’de oturan Mustafa Amca’nın seçime 2 ay kala tayini Ankara’ya çıktı, bu kişi oy kullanamaz. Örneğin İstanbul’da okuyan bir çocuk İzmir’e gitti, ikametgahını almadıysa oy kullanamaz.” dedi.
Seçimin mayısta olma ihtimalini değerlendiren Küçükkaya’ya yanıt veren Gezici “Eğer seçim mayısta olacaksa bu ay içinde ikametlerini almaları gerekiyor, eğer seçim nisanda olursa oy kullanamayacaklar.” ifadelerini kullandı.
Gençlerin iktidar partisini tercih oranını aktaran Gezici “Gençlerin AKP’ye oy verme oranı çok düşük. İktidar da en zor seçmen grubu olarak bu grubu gördüğü için ve ikna etmekte zorlandığı için enerjisini harcamamaya başladı.
Bakmayın Mardin’de Şanlıurfa’da gençlerle bir araya geldiklerine. Dünyada değişen bir demokrasi kavramı var. Türkiye’de demokrasi, bürokrasi ve hukukun rafa kaldırıldığı bir süreçte siz gençlere ulaşamazsınız. Verdiğiniz sözler ve vaatler boşa düşer.” dedi.
KRT
Enkazdan kayıtların olduğu bilgisayarı kaçırmaya çalıştılar!76 izlenme
Bir zamanlar açlıktan ayaklanmalar oluyordu, en güzel eti şimdi 150 liraya yiyorlar!41 izlenme
MHP'li başkana MHP'li üye de tepkili: "Cebinden ödesin"13 izlenme
Sata sata bitirilemedi! 24 ayrı özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı yürürlüğe girdi48 izlenme
Yarım çay yarım simit dönemi32 izlenme
Müezzinden aldığı araç 'birleştirme' çıktı: 'Alırken içinde tespih namazlık falan vardı. Kandırmaz dedim'32 izlenme
Feyza Altun'dan büyük iddia: "Polatgiller’i savunsun diye ‘yandaş’lara yatırım yapıldığını düşünüyorum"31 izlenme
Vatandaş isyan etti: “Sigara ve alkoldeki ÖTV yüzünden insanlar kimyager oldu…”53 izlenme
Ankara ve İstanbul'da belgesiz oy kullanmak isteyen polisler gündemde: Tutanaklar tutuldu
Benzin, motorin ve jet yakıtı fiyatları hızla yükseliyor
Bakan Koca açıkladı: 22.234 yeni vaka tespit edildi, 29.538 kişi sağlığına kavuşurken, 226 kişi hayatını kaybetti!
CHP’nin kazandığı İzmit Belediyesi’nde Ensar ve TÜGVA protokolü iptal edildi