FETÖ'cü savcı Muammer Akkaş, dinleme taleplerini adliyedeki 3. Sulh Ceza Hakimliğinden ikisinin nöbetinde istiyordu. O hakimlerin ise meslekten ihraç edilen Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar olduğu anlaşıldı.
1725 SÜRECİNDE DAVA AÇILDI
Firari savcı Muammer Akkaş ve Gezi soruşturmasındaki dinleme kararlarını veren hakimlere de 1725 Aralık sürecindeki usulsüz dinlemelerden dolayı dava açıldı.
TALİMATI FETO’DAN ALMIŞLAR
FETÖ'cü savcı ve haimler hakkında hazırlanan iddianamede de talimatı teröristbaşı Fetullah Gülen'den aldıkları vurgulandı.
İddianamede “Fetullah Terör Örgütü’nün talimatıyla örgüte mensup olan şüpheli hakim ve savcıların, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan ve de haklarında benzer konularda dava açılan şüphelilerle birlikte, ABD’de yaşayan örgüt lideri Fethullah Gülen’in talimatıyla kanunen kendilerine verilen yetkileri cebir ve tehdit vasıtası olarak kullanıp, hükümeti düşürmeyi hedefledikleri anlaşılmıştır” denilmişti.
İSKİ verileri ortaya çıkardı: Yabancı uyruklu abone sayısı 10 kat arttı39 izlenme
Konkordatolar fren tutmuyor32 izlenme
İmamoğlu hakkında yeni dava: 2 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi30 izlenme
Onur Şener cinayetinde şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı132 izlenme
Tarık Akan, 12 yıl önce Türkiye’yi böyle yorumlamıştı! "Mustafa Kemal, laiklik ve demokrasinin üzerine yapılmış bütün bu darbeler şu andaki karanlığı bize aratacaktır 20 yıl sonra"26 izlenme
Dev giyim markası konkordato istedi!141 izlenme
Hüsnü Mahalli'den İdlib yorumu ‘İdlib’de kilit mesele yabancı cihatçılar’182 izlenme
Sessiz değil açık açık işgal! Burası İstanbul'un kalbi Sultanahmet Meydanı!79 izlenme
Yurt dışı yasağı kaldırılan Arınç’ın damadının avukatlık masrafını devlet ödeyecek!
İmamoğlu'ndan iptal edilen diploması için yeni itiraz
Ankara'ya eyleme gelmek için tarım aletini satan çiftçi isyan etti 'Ben Tayyipçiyim, çocuklarıma bir koli yumurta alacak durumda bile değilim!'
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 421.413'e, can kaybı 11.704’e yükseldi!