Gezi direnişine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 16 isim için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede tanık olarak ifade veren polislerin FETÖ'cü çıktığı öğrenildi.
Gezi Parkı soruşturmasında 16 isim hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede tanık olarak ifade veren polisler FETÖ’cü çıktı.
İddianameyi yazan savcı Yakup Ali Kahveci, soruşturmayı FETÖ’nün kritik savcılarından Muammer Akkaş’ın başlatmış olması üzerinden yöneltilen eleştirilere şu yanıtı vermişti: “İddianamemizin tanzim edildiği dönemde şüpheliler, şüpheliler vekilleri ve bazı basın organlarında bu soruşturma evrakı ile ilgili olarak olayların yaşandığı dönemde devlet birimleri içerisine kanser hücresi gibi sızmış olan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü militanı oldukları daha sonrasında tespit olunan şahıslar tarafından bu soruşturmanın başlatıldığı ve yönlendirildiği yönünde bir kısım iddialar ileri sürülmüşse de Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturma safahatı sonunda ve özellikle 2016 yılı sonrasında soruşturmaya konu tüm delillerin ve özellikle de tapelerin tamamının yeniden kıymetlendirilmesinin yaptırıldığı, bu nedenle de iddia edildiğinin aksine dosyanın dış etkilerden ve bahsi geçen örgüt militanlarının dosya üzerindeki tüm etkilerinin ortadan kaldırıldığı hususunun da izahı zaruret arz etmiştir.”
Savcı Kahveci’nin, FETÖ’nün iddianamedeki etkisinin ortadan kaldırıldığı iddiasına karşın, Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora, Mücella Yapıcı, Can Atalay ve diğerleri hakkında tanık olarak ifade veren isimler bunun aksini söylüyor.
Odatv’den Sami Menteş’in haberine göre, iddianamede ifadelerine yer verilen polislerden Orhan Aydın, İstanbul Emniyeti’ndeki görevinden sonra Sivas’ın Hafik ilçesine atanmış ve orada FETÖ’den tutuklanmış.
Aydın daha sonra etkin pişmanlıktan yararlanmak istemiş ve ‘eli kanlı terör örgütünün en büyük silahı olan gizlenme, yalan söyleme ve iftira atma durumlarını geç de olsa gördüğünü’ söylemiş.
Diğer tanık Hasan Gül ise 5 Ekim 2016’da FETÖ gerekçesiyle açığa alınan 12 bin 801 polis arasında bulunuyor.
Polis Gül, haberlere şu ifadelerle yansımıştı: “Görevden uzaklaştırılanlar arasında 2 şube müdür yardımcısı ile 2 kritik büro amiri bulunuyor. Meslekten uzaklaştırılanlar arasında Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hasan Gül ile Spor Şube Müdür Yardımcısı Ercan Bilgili bulunuyor. Bilgili, Gezi olaylarında eylemcilere karşı kullanılan gaz bombaları nedeniyle yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmişti. Hasan Gül ise Güvenlik Şube’nin demirbaşlarından birisi olarak biliniyordu.”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/geziiddianamesinde16ismemuebbetisteyensavcininsahitlerifetocuh120349.html
Atatürkçü Düşünce Derneği’nde isyan çıktı!179 izlenme
Yandaş gazeteciden AKP'ye miting sitemi922 izlenme
Bursa ve İstanbul'da deprem!33 izlenme
Şehit babası: Ben de o an oğlum gibi dondum136 izlenme
Mehmet Boynukalın’dan tepki çeken 23 Nisan paylaşımı!59 izlenme
Bodrum'da yanan orman alanı ranta kurban ediliyor! Bu kez talihli şirket kim oldu?18 izlenme
Suriyeli insan kaçakçısı "Altın gibi yol güzergâhı" dedi 100'den fazla kaçak göçmeni Türkiye'ye getirirken böyle paylaştı31 izlenme
Teleferik faciasıyla ilgili gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi22 izlenme
Kendi raporlarında itiraf ettiler: AFAD’ın depremzedeler için harcaması gereken paralar vakıflara gitti!
AKP'li Belediye Başkanından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür
Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan: Merkez Bankası ocakta ya faizi 250 baz puan artıracak ya da sabit bırakacak
Ece Üner canlı yayında isyan etti: "Para için bebek öldürdüler, şeytan utandı!"