Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.
Sözcü'de yer alan habere göre, bu hafta TBMM’deki partisinin grup konuşmasında Gezi eylemcilerine yönelik olarak kullandığı “sürtük” ifadesi sonrasında gelen eleştirileri de isim vermeden değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:
“CAMİNİN İÇİNİ BİRA KUTULARIYLA SİZİN TAKIMINIZ KİRLETTİ”
*”Zulüm 1453’te başladı, bu ifadelerin arkasında sen varsın. Örgütünüzün elemanları bunları yazarken sesiniz çıkmadı.
*Sen Beşiktaş’tan Taksim’e kadar yürüdün. Caminin içini bira kutularıyla sizin takımınız kirletti.
*Bunları yaptınız. Sizin böyle bir maneviyat, dini değerlere saygı, öyle bir anlayışınız yok ama istismar var. İstismarı çok iyi yapıyorsunuz.
*Bundan sonra o da yutmayacak, o da tutmayacak. Atatürk Kültür Merkezi’ne Gezi olaylarında malum teröristlerin pankartlarını siz astınız.
*Ben buradan milletime sesleniyorum. Bu ülkeyi terör örgütlerine biz asla peşkeş çekmeyeceğiz.
MİLLETVEKİLLERİNE PANKART TEPKİSİ
*Geçenlerde 3 tane sözde milletvekili, Şehitler Köprüsü’nde pankart astı. Polislerimize vurmaya kalkanlar olmuştur. Bunlar malum partinin parlamentodaki uzantılarını ta kendisi.
*Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz. Bunların parlamentoda da yeri olmaz. Bunların da parlamentodan silinip atılmasının adımlarının atılması lazım.
*Bizim Gezi olayları konusundaki öfkemizin nedeni kişisel değil, ülkemize ağır faturaların önümüze sürülmeye başlandığı ilk hadise olmasıdır.
AYNI SIFATLARI KULLANIYORUZ
*Biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Derdimizi millete anlattık. Onlara bu söz neye karşılık geliyor bilmiyoruz ama dediğimiz çok açık.
*Mukaddesatımıza hürmetsizlik edenlere özellikle tavizsiz davrandık. Bugün de aynı hassasiyetlerle davranıyoruz. Milletimiz Gezicileri nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz.
*Elebaşlarını, vandalları, polisimize kurşun sıkan şehir eşkıyalarını, yağmacıları, ibadethanelerimizi bira kutularıyla kirletenleri, aziz milletimizin iradesine kast eden darbe heveslilerini bu millet nasıl tarif ediyorsa biz de aynı şekilde tarif ediyoruz.
ALACAK AHLAK DERSİMİZ YOK
*Vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Bizim kadınlara alçakça hakaret eden belediye başkanlarını koruyanlardan alacak ahlak dersimiz yoktur.
*Şehit bacısına küfürler savuran terbiyesizlerden öğrenecek saygı dersimiz de yoktur. Buradan tüm kardeşlerime sesleniyorum. Hadlerini bildirmek milletimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir.
*Gücünü milletinden değil, ülkesine yönelen namlulardan alanlara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.
*Daha gerçekte kim olduklarını, cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyenlere, seçimden sonra ne yapacaklarını anlatamayanlara milletimiz itibar etmez. Ahlaklı, sorumlu, siyaset yapmak konusunda bunların hiçbiri AK Parti’nin eline su dökemez.
Esenyurt'ta 29 sandık başkanı AKP üyesi çıktı!219 izlenme
Mimarlar Odası Ankara Şubesi: "Hançerli yol için Unesco’ya şikâyet gitti"32 izlenme
Salihli Çapaklı köyünde kurulmak istenen Biyogaz Enerji Santrali'ne hayır diyen köylülere jandarmadan acımasız müdahale!116 izlenme
Kasım 2021: TL için son 20 yılın en kara ayı!45 izlenme
Halkın parası işte böyle hiç edliyor! MHP'li belediye başkanının barok sevdası!53 izlenme
AB ülkeleri harekete geçti! Suriyelilerin sınır dışı edilmesi masada25 izlenme
CHP'den AKP'ye geçen Özlem Vural Gürzel 26 kişiyi işten çıkardı!15 izlenme
AKP’nin dağıttığı maskelerle ilgili şoke eden iddia… Meclis’e taşındı128 izlenme
Avrupa Konseyi vahim tabloyu açıkladı: Türkiye 2020'de nüfusa oranla cezaevine girişlerde ilk sırada!
Eczanelerde ilaç bulunamıyor! Piyasada antibiyotik ve ateş düşürücü bile yok
Atatürk hiç pes etmedi
Cumhur İttifakı’nın Oğuzeli adayından terbizyesizlik ! 'G.t.zü yırtıp başınıza geçirseniz de bu millet size hakettiğiniz dersi verecek'