Alman Konrad Adenauer Vakfı, Türkiye’deki gençler arasında yaptırdığı 2023 Türkiye Gençlik Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.
Z kuşağı olarak adlandırılan 1825 yaş arası gençlerin siyaset, ekonomik durum ve göç konularındaki görüşlerine odaklanan araştırma 16 ilde yapıldı. Aralık 2022 ile Ocak 2023 arasında yapılan araştırmaya 2 bin 140 genç katıldı.
Araştırma, 1825 yaş arası gençlerin yüzde 63’ünün tercih imkanı verilse başka bir ülkede yaşamak istediğini ortaya koydu. Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 37’si ise bu soruya “Türkiye’de yaşamak isterim” şeklinde yanıt verdi.
Türkiye dışında yaşamak isteyen gençlerin yüzde 47,8’i “yaşam koşullarını yükseltmek” için başka bir ülkeye gitmeyi istediğini belirtti. Yüzde 20,7’lik bir kesim “o ülkede daha fazla özgürlük olduğu,” yüzde 16,8’lik bir grup “Türkiye’de kendini güvende hissetmediği” ve yüzde 14,7’lik bir kesim de “Türkiye’de iş bulamadığı ve o ülkede daha kolay iş bulacağı” için Türkiye dışında yaşamak istediğini ifade etti.
Yurt dışında yaşamak isteyenlere hangi ülkeyi tercih edeceği sorulduğunda ilk üç sırayı, Almanya, ABD ve İngiltere aldı.
Tele1
SGK uzmanından kötü haber: Her emekli zam alamayabilir28 izlenme
Erdoğan'a bütçe yetmedi: 3.1 milyar lira bütçesi olan Saray'a, yedek ödenekten 800 milyon lira aktarıldı!36 izlenme
Dondurucu soğuklar hali de vurdu! Fiyatlar yüzde 50 arttı36 izlenme
Kısıtlamaya rağmen bayramlaşmaya gitti, 18 kişiye koronavirüs bulaştırdı!50 izlenme
Devleti böyle soymuşlar! Aralarında doktorların da bulunduğu 'yenidoğan' vurgun şebekesine operasyon: 38 gözaltı30 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği 'kirli ilişkiler ağı' üzerinden çarpıcı 'Burhan Kuzu' analizi71 izlenme
Ankara kulisleri ‘Erdoğan erken seçime hazırlanıyor’ iddiasıyla çalkalanıyor!123 izlenme
Yunanistan binlerce Suriyeliyi Türkiye'ye göndermeye hazırlanıyor!74 izlenme
TBMM'de tansiyon yükseldi, Süleyman Soylu eleştirilere dayanamadı CHP'li Özgür Özel’in üzerine yürüyerek hakaret etti! "Lan şerefsiz"
Kartal'da çekilen "Gecenin Kıyısında" setine saldırı!
İktidarın anketçisinden AKP'ye üç büyük şehirde kara haber! "Gürsel Tekin Mansur Yavaş'tan daha çok seviliyor" demişlerdi
Suudi Arabistan, Türkiye'nin 6 milyarına mı çöktü?