Gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, ""9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz" demişti.
Teknik detaylar netleşince Resmi Gazete'de yayımlanacak. Telefon ya da bilgisayar satın alanlar, bunu beyan edince yardım desteği altında hesaplarına 5500 TL iade edilecek. Peki nasıl iade alınacak?

CNN Türk'ten Duygu Ayaz Bayram'ın aktardığına göre Pttavm.com üzerinden yapılacak satışlarda vergisiz olarak alınabilecek. Telefon ve bilgisayarlar için vergisiz telefon ve bilgisayarlar gibi özel bir sekme açıklanacak. Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra kullanımları incelecek. Telefonların vergisinin ödenmesinden sonra telefonların kimde olduğu da tespit edilecek.
Bunun sebebi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı vergisiz telefonu alan öğrencinin gerçekten telefonu kullanıp kullanmadığını takip etmiş olacak. Telefona ihtiyacı olmayan kişilerin başkaları için vergisiz telefon almalarının önüne geçecek.

Bir öğrencinin ihtiyacı yoksa vergisiz telefon imkanından başka birinin yararlanmasının önüne geçilmesi için takip sistemi kurulacak.
halktv.com.tr
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde sahte diploma skandalı: Hademeydi mali işler koordinatörü oldu18 izlenme
Karikatür soruşturmasında karar: Leman çalışanları tutuklandı25 izlenme
Bitmek bilmeyen kapı sevdası26 izlenme
Özlem Çerçioğlu, İmamoğlu gözaltındayken Atatürk'ün yolundan dönmeyeceğine 'şerefi' üzerine ant içmiş!24 izlenme
Rapor: Yeni mezun matematik ve fen öğretmenleri branş sorularını yapamıyor!131 izlenme
Kraliçe hayatını kaybetti, Abdullah Gül İngiltere'de ortaya çıktı!42 izlenme
Adana'da okul müdürlerinden akılalmaz vurgun! Kaçarken yakalandı, üzerinden servet çıktı!48 izlenme
Daha çıkartmadan 'müjde'nin yüzde 11'ini kaybettik!139 izlenme
Sezen Aksu'yu ‘kafalarına sıkacağız’ diyerek tehdit etmişti: AKP'li ismin aldığı kamu ihalesi sayısı dudak uçuklattı!
Son anket: AKP oy kaybediyor, MHP tabanı ittifaka tepkili
AFAD yetkilisi güvenlik kamerası görüntülerini izletti, madenci yakınları sinir krizi geçirdi
G20 zirvesinde neler yaşandı, hangi kararlar alındı?