İsrailFilistin savaşı devam ediyor. Son günlerde İsrail markası olduğu gerekçesiyle Starbucks, Burger King, McDonald's gibi fast food ve kahve zincirleri İsrail'i boykot etmek isteyen bazı vatandaşların saldırısına uğruyor. Meclis'te ise Coca Cola ve Nescafe satışı durdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e karşı tepkisini sözlerle dile getirse de Gazeteci Metin Cihan'ın paylaşımına göre İsrail ile ticaret tüm hızıyla devam ediyor. Cihan, dünya çapında gemi trafiğine yer veren Marinetraffic'te kayıtlı veriler doğrultusunda, Türkiye'den İsrail'e malzeme taşıyan gemileri listeledi.
Verileri göre savaşın başladığı 7 Ekim'den bugüne Türkiye'den İsrail'e toplam 253 gemi gitti. Türkiye'den İsrail'e günlük malzeme taşıyan gemi sayısı 7.
Metin Cihan, paylaşımında "İsrail'in katliamı devam ederken Türkiye'den İsrail'e sevkiyat yapan gemileri listeledim. hepsini sığdırmak mümkün olmadı. ayrıca ben bu tablonun ekran görüntüsünü alırken bile yenileri yanaşıyordu. Lafta Filistin'i, gerçekte İsrail'i destekliyoruz" dedi.
Cihan'ın paylaşımları şöyle:
"#İsraileSevkiyatıDurdur çağrıları fayda etmiyor. şimdi kontrol ettim, sadece dün 8 gemi daha yola çıkmış (listesi ektedir). saldırılar başladığından bu yana toplam 259 oldu. vatandaş içtiği kahvenin hesabını yaparken ülkemizden israil'e her gün gemiler dolusu lojistik sağlanıyor. bu listede ise, henüz israil'e varmamış (an itibariyle yolda olan veya kalkışa hazırlanan) yakın tarihli sevkiyatları görüyorsunuz. #İsraileSevkiyatıDurdur"


halktv.com.tr
"Veliler çocukları imam hatipte okumak zorunda bırakıldığı için hüngür hüngür ağlıyor"239 izlenme
Doğalgaz ve elektrik zamları, birçok ürünün fiyatını artıracak!78 izlenme
Büyük şüphe! Depremde kaçırılan Türk çocuğu mu? Çocuk Türkçe "Özür dilerim Arthur" mu diyor?166 izlenme
Özlem Vural Gürzel'e mahkemeden kötü haber! 672 milyonluk ihalesi iptal edildi26 izlenme
Erdoğan terörle masaya oturmam dedi ama bakın arşivinden ne çıktı !2893 izlenme
AKP’liler ısrar etti Yavaş geri çevirdi: Yetkimi gasp ettirmem!195 izlenme
İşte Türkiye'nin korkutan gerçeği! 65 yaş üstü, inşaatlarda ve sanayide çalışıyor!64 izlenme
Cemal Enginyurt Erdoğan'a seslendi: "Sen İmamoğlu’nu Silivri’de mi zannediyorsun?"35 izlenme
29 Ekim kutlamalarını iptal etmeyin, teröristleri sevindirmeyin
Muhalefete laf yetiştirmekten Meclis'in yolunu unuttu
Eski Belçika Milletvekili, Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a CHP’den kritik soru önergesi
AKP’li milletvekilinin yengesi, sahte diploma fotokopisiyle işe alındı!