31 Mayıs 2025 tarihinde, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe hakkında verilen gözaltı kararı doğrultusunda belediye binasında kolluk kuvvetleri tarafından arama yapıldı. Söz konusu arama, belediye başkanlık makam odasında gerçekleşti.
Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Bu durum, kolluk güçlerince tutulan resmi arama tutanağına da açıkça geçirildi.
Ancak aramanın ardından bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında, “makamda balya balya dolar bulunduğuna” dair iddialar yer aldı.


Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu haberlerin gerçek dışı ve kasıtlı olarak servis edildiğini belirterek kamuoyuna açıklamada bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, haberlerde kullanılan kasa ve döviz görüntülerinin belediye binasında çekilmediği, farklı operasyonlara ait arşiv görüntülerinin manipülatif şekilde bu haberlere monte edildiği ifade edildi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu tür mesnetsiz ve yanıltıcı iddialar karşısında tüm hukuki hakların kullanılacağını ve ilgili kişi ya da kurumlar hakkında yasal süreç başlatıldığını da duyurdu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu yayınlar açıkça:
* Yargı süreci üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmayı hedeflemekte,
* Belediye Başkanımızı toplum nezdinde itibarsızlaştırmayı amaçlamakta,
* Halkın iradesine karşı bir algı operasyonunun parçası olarak kullanılmaktadır.”
Belediye, hizmetlerin herhangi bir kesintiye uğramadan sürdürüleceğini vurgularken, yaşanan sürecin halkla dayanışma içinde aşılacağına olan inançlarının tam olduğunu belirtti.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Gaziosmanpaşa'da yaptığı konuşmada, söz konusu iddiaları sert bir dille yalanladı.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda tek bir kuruşun dahi bulunamadığını bildiren Özel, "Eğer orada 1 lira çıkmışsa ben bugün siyaseti bırakıyorum" dedi.
Özel, konuşmasında şunları söyledi:
"Gaziosmanpaşa'yı da CHP mi kazanacak dediği birilerinin küçümesediği süreçte seçimleri kazanmış, buna inanamayanların itirazları ile mücadele sonucu Gaziosmanpaşa'nın iradesine sahip çıkıp mazbatasını almışız. Kazanamadığı belediyeyi kayyum ve iftira ile elde etmeye çalışan bir anlayışın kötülükleri ile mücadele etmeye çalışıyoruz.
Hakan Başkanı bugün evinden aldılar, bir şey yok. Her belediyede kasa olur, burada da var. İnternetten buldukları görüntüler ile haber yaptılar. Kasadan çıkan belediyenin mührü ve önceki belediye döneminden kalma hard disk. Bir kuruş para yok. TRT Genel Müdürüne o görüntüleri yayınlayanlara sesleniyorum. Eğer orada 1 lira çıkmışsa ben bugün siyaseti bırakıyorum."
Kadıköy'de genç kadını maske için tartaklayan polisler görevden alındı!215 izlenme
Ali İhsan Yavuz bu akrabalara ne diyecek?2238 izlenme
AKP'li ilçe başkanından belediye görevlilerine şok sözler! "Bunları kaldırmak için cesedimizi çiğnersiniz"55 izlenme
İran'da kaos büyüyor ! Hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi !287 izlenme
Simitte zam itirafı: "Bakanlık uyardı, seçimden sonra zam yapacağız"31 izlenme
Fransa istedi Türkiye'ye yerleştiriliyor105 izlenme
Üniversitedeki akraba saltanatı! 27 kişinin akraba olduğu çıktı!235 izlenme
Hamas’tan rehine açıklaması: "Tartışmayacağız"26 izlenme
Unutulmasın ! 'Erdoğan okul yıllığımızda yok' diyen Ömer Başoğlu aniden öldü !
Bu nasıl bir kız isteme törenidir! Damat tişörtle geldi, gelin misafirleri terliklerle karşıladı
Ziya Selçuk açıkladı: "840 bin Suriyeli eğitim görüyor, 430 bin Suriyeli daha kayıt olacak!"
Cengiz ne isterse AKP onu veriyor