Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Kürüm Köyü’nde inşa edilen deprem konutlarıyla ilgili ciddi bir risk gündeme geldi. Bölgede heyelan tehlikesi bulunduğunu ve bazı konutların boşaltıldığını duyruldu.
Kürüm Köyü’nde dere yatağının kapatılmasıyla yapılan deprem konutları, köylüler tarafından defalarca yetkililere şikâyet edildi. Ancak iddialara göre bu uyarılar uzun süre dikkate alınmadı.

Son günlerde artan heyelan riski nedeniyle jandarma ekiplerinin bölgede güvenlik önlemleri aldığı ve bazı evlerin tedbir amaçlı tahliye edildiği öğrenildi.
Konuya ilişkin CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. “Şahinbey Kürüm Köyü’nde deprem konutları için dere yatağı kapatıldı. Dere yatağına evler yapıldı; köylüler defalarca uyardı, dinleyen olmadı. Şuan heyelan riskinden dolayı jandarma evleri boşaltıyor. Günü kurtaran hizmetlerinizden dolayı, insanlar perişan!”

Halk TV muhabiri Umut Taştan boşaltılan binanın tutanaklarına ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, can güvenliği endişesi yaşadıklarını ifade ederken, tahliyelerin devam edip etmeyeceği ve konutlarla ilgili nasıl bir çözüm üretileceği merak konusu oldu. Olayla ilgili yetkili kurumlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Koltuğa oturdu, serveti uçtu: AKP'li eski başkan ve ailesine aklama davası30 izlenme
SGK ödemiyor, reçete vatandaşa kalıyor: İlaç parası cepten ödeniyor!51 izlenme
CHP Malatya İl Başkanı'na yumruklu saldırı!43 izlenme
"Şeytan"la tehdit etti! Rusya devlet televizyonunda konuştu47 izlenme
Göçük altında kalan işçinin kuzeni: "İnsanları kurtarmak yerine malzemeleri kurtarmaya bakıyorlar"67 izlenme
Amerikalı tarihçi Bernard Lewis, Ermeni yalanlarını çok net sözlerle yerle bir ediyor!101 izlenme
Erdoğan’ın yüzde 68 aldığı kentte toplu ulaşıma yüzde 40 zam!53 izlenme
Ali Erbaş, Narin ve Sıla bebek hakkında konuştu: ‘Ölümse ölüm, idamsa idam. Öyle değil mi, nasıl caydıracağız?’48 izlenme