Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Gaziantep Milletvekili aday listesi büyük bir krize yol açtı. Gaziantep Ak Parti'de FETÖ kavgası yaşanıyor. İşte flaş haberin ayrıntıları;
FETÖ ile mücadele eden isimlerden Şamil Tayyar, aday listesinde kendine yer bulamadı. FETÖ bağı nedeniyle kesinlikle aday yapılmayacağı düşünülen bazı isimlerin ise yeniden aday listesinde kendine yer bulması büyük bir krize yol açtı.
Siyasi partiler aday listelerini dün Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili aday listesi Gaziantep’te FETÖ tartışmalarını başlattı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar aday olamazken aile çevresi FETÖ ile anılan Ahmet Uzer 2. sıradan yeniden aday oldu.
Ahmet Uzer’in hem yeğeni hem de dünürü olan Akcan ailesinin ismi Nakıpoğlu iddianamesinde geçiyordu. Yine diğer bir yeğeni Serkan Uzer FETÖ suçlamalarından dolayı halen firari durumda. Ahmet Uzer’in oğlu Avukat Sinan Uzer de FETÖ/PYD’den yargılanan Hüseyin Nakıpoğlu’nun avukatlığını yapıyor. Önceki seçimlerde Ahmet Uzer’in adaylığında Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç’ın etkili olduğu konuşulan bir diğer konu.
AK Parti Gaziantep aday listelerine altıncı sıradan giren Ali Şahin de FETÖ bağı nedeniyle AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan istifa etmek zorunda kalan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminden AB Bakanlığı Başkan Yardımcılığı yaptı. Davutoğlu’nun ekibinden diye biliniyor.
AK Parti Gaziantep sekizinci sıra adayı ise M. Sait Kirazoğlu, soyadının Kiraz olduğu sonradan değiştirildiği ve Kiraz ailesinin hangi dinci örgütle bağlantılı oldukları da biliniyor. Dokuzuncu sırada ise FETÖ/PYD’den el konulan Naksan Holdinge kayyum olarak atanan Yaşar Atılgan var, şirkette kayyum döneminde çeşitli şaibeler yaşanmıştı.
4’ncü sıra adayı Abdullah Nejat Koçer de sahibi olduğu Adıyaman’ın Besni ilçesinde faaliyet yürüten BETAŞ Tekstil’in iflasından sonra 108 işçinin alacaklarını halen ödemediği biliniyor.
https://www.siyasetcafe.com/gaziantepteakpartikaristilisteyegirenfetoculerkim35241h.htm
Gezici Araştırma Başkanı: "Çok ilginç sonuçlarla karşılaşabiliriz"37 izlenme
Yozgat'ta tarihin en kötü ayçiçeği hasadı oldu! Tarlayı hastalık vurdu, çiftçi umduğunu bulamadı14 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı! TÜİK'e göre işsizlik düşmeye devam ediyor!71 izlenme
AKP'nin 'sarsılmaz' kalesi çatırdıyor: 'AKP benim için bitmiştir!'57 izlenme
Demiryolları modernizasyonu için Almanya’nın kapısını çaldık!116 izlenme
İlber Ortaylı’dan AKP’li isme sert sözler! ‘Küstah’ ve ‘edepsiz’40 izlenme
Örtülü ödenekte artık tek söz sahibi: 3.7 milyar emrinde!153 izlenme
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da vatandaşların yüzüne paket fırlattı30 izlenme