Kartalkaya’da 78 kişinin yanarak öldüğü otelin sahibi Halit Ergül’ün, FETÖ’nün sivil ayağı olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Abant Toplantıları’na ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı. Ocak 2016’da 15 Temmuz darbe girişiminden 7 ay önce yapılan toplantıda “Demokrasinin Türkiye sorunu” paneli yapıldı, birçok akademisyen ve gazeteci katıldı.
FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı da bu otelde konakladı. Otelin yapımı daha tamamlanmadan otelde konuk olan Dumanlı, ziyaretçi defterine, “Bu güzel tesiste misafir olmaktan büyük bir mutluluk duydum. İlerleyen günlerde Türkiye’nin çok seveceği bir tesis olacağından eminim. Başarılarının devamı temennisiyle” diye yazdı.
AKP’Lİ PROFİLİ DEĞİŞTİ
Odatv’de yer alan habere göre 1725 Aralık 2013’teki “AKPCemaat” kapışması sonrası ise örgütün Abant Toplantıları’na katılım ve etkinlik farklılaşmaya başladı. Önceki toplantılara AKP’li birçok isim katılırken, daha sonra iktidardan sadece AKP’li muhalifler geldi.
Ocak 2016’daki toplantıya Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, DEP eski Genel Başkanı Yaşar Kaya, HDP’li vekillerden Hüda Kaya ve İmam Taşçıer’in yanı sıra gazeteciler Nazlı Ilıcak, Mümtazer Türköne, Nuray Mert, Ahmet İnsel katıldı. Birçok otel bu toplantılara ev sahipliği yapmak istemezken, Halit Ergül’ün sahibi olduğu Gazelle Otel tercih edildi.

Gazelle’de AKP’li birçok isim konakladı, bazıları toplantılara katıldı, otelin isim defterine teşekkür mesajı yazdı. O isimlerden bazıları şöyle: Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız, AKP’li Keçiören eski Belediye Başkanı Mustafa Ak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski bakan Hayati Yazıcı ve eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç, eski bakan Faruk Nafiz Özak.
Sözcü
Hazinede para olmadığı için satışlar tam gaz: Burası da kelepir fiyata satılıyor44 izlenme
Müslüme’nin anneannesi isyan etti.... "Aklımı kaybedeceğim"81 izlenme
90 kişiye mezar oldu: İhsan Bayram Apartmanı'nın müteahhidi ve mühendisi birbirini suçladı41 izlenme
İsmailağa Cemaati'nden Sedat Peker'in videoları hakkında açıklama139 izlenme
Başkanın kuponunu emniyet müdürü yatırıyormuş!18 izlenme
Yenidoğan bebeklere alkollü mama vermişlerdi: Skandalda 5 hemşire için karar verildi34 izlenme
Ankara’da akılalmaz olay: Genç kadını cin çıkartma seansında öldürdüler!64 izlenme
Yalova'da gözaltına alınıp sağlık kontrolüne getirilen IŞİD'lilere vatandaşlardan hastane önünde büyük tepki!31 izlenme
İnşaatı bitmedi ama vakfı şimdiden hazır!
İnternete erişimi engellendiği iddia edilen Sedat Peker'in nasıl 'beğeni' yaptığı ortaya çıktı
AKP ve MHP İsrail'e gönderilen malların araştırılmasını reddetti!
Maydonoz Döner soruşturmasında 1 numaralı ismin ifadesi ortaya çıktı