Tencere kaynatmakta zorlanan yoksul vatandaşlar, bu yıl iftar sofrası kurmakta çok daha fazla zorlanacak. Satın alma gücü olağanüstü düşen yoksul, gariban ailelerin iftar sofrasından doyup kalkması bu yıl neredeyse imkansız hale geldi.

MÜTEVAZI SOFRA BİLE HAYAL
Zengin aileler iftar sofralarını bin bir çeşit gıdayla donatırken yoksul ailelerin iftar sofrası bu yıl çok daha fakir olacak. Sözcü'de yer alan habere göre çorba, köfte, sebzeli etli yemek, salata, yoğurt, ayran gibi oldukça mütevazı sofraları kurabilmek bile çok büyük harcamaları yapmayı zorunlu kılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçen yıl ve bu yıl ki gıda fiyatları üzerinden yaptığımız hesaplamalara göre, yoksulun iftar sofrasına koyacağı şehriye çorbasının maliyeti ikiye katlandı.
Geçen yıl 5.7 liradan satılan şehriyenin kilosu 11.9 lirayı aştı. Bulgur fiyatları aynı şekilde ikiye katlanırken ekmeğin kilosu iki kat artışla 13 liraya çıktı. Yoğurt 7.8 liradan 13 liraya, zeytin 28.5 liradan 45 liraya yükseldi. Fakirin iftar sofrasına tereyağı ve balı koyabilmesi bile artık mucize.

Kurultay öncesi Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş zirvesi30 izlenme
İmamoğlu tutuklanınca Kayseri'ye "uyan" demişti: Mahkeme kararını verdi15 izlenme
Trump saldırılar için süre verdi: "Dört hafta sürebilir"12 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'lilere verilen milyonlarca liralık usulsüz bursla ilgili gerçeği Tarık Balyalı kalem kalem açıkladı!47 izlenme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme17 izlenme
Bayrağımızın bu hali 'şehitlerimizi rencide ediyor!'179 izlenme
Şehitlik ve mezarlıklarda buruk bayram24 izlenme
CHP'li vekilden 'ikinci dalga' uyarısı! "Manisa'da vaka sayısı artıyor"130 izlenme