Pandemi ve kuraklığın etkisi ile dünyada korumacı politikaların öne çıktığı bu dönemde özellikle kur kaynaklı maliyetler nedeniyle tıkanma noktasına gelen Türkiye'deki tarım üretimi, fiyat baskısı içinde. Fiyatlarda kur geçişleri hızlanırken, zeytinyağında hasat dönemine denk gelen kurlardaki oynaklık ve art arda gelen maliyet artışları nedeniyle üretici de ürününe fiyat biçemedi. Tariş Genel Müdürü Güngör Şarman, üretim rekoltelerini dahi tahmin edemez hale geldiklerini vurguladı. “Zeytinyağında sezon başında yaptığımız rekolte tespit çalışmalarına göre 235 bin tona ulaşmak mümkün görünüyor. Piyasada herhangi bir üründe istikrarlı bir fiyat belirlemesi yapılamıyor. Bu sorun tarım sektöründe de yaşanıyor. Bu yıl ilk kez zeytinyağı piyasaya gelmiyor” açıklamasını yapan Şarman, istikrarlı bir fiyat oluşamadığı için zeytinyağının piyasa ile buluşamadığına işaret etti.
Üretim maliyetlerinde yüzde 30'luk artış olduğunu ve üreticinin maliyeti yükselten girdilerin bir kısmını kullanmadığını kaydeden Şarman, “Eskiden beri zeytinyağı ile ayçiçek yağı arasında üçte birlik bir fark olur. Bugün zeytinyağındaki fiyat makası neredeyse ikide bire geldi. Zeytinyağı mağdur durumda” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/fiyatbicilemeyincezeytinyagirafacikamadi6827829/
Mısır Çarşısı'nda taneyle hurma satışı başladı25 izlenme
Türkiye'nin gri listeye alınmasına CHP'den ilk tepki! "İktidar partisi, ülkeye bir başka utancı daha yaşattı"48 izlenme
Tarım Kredi Kooperatifi'nin indirimine vatandaştan tepki: "Yalan söylüyorlar. Boş boş almadan gidiyorum, 1 lirayla bu işler olmaz. Çocuk kandırır gibi kandırmasınlar insanları"32 izlenme
Osmaniye'de elektiriksiz tek odalı bir evde tek başına yaşayan 71 yaşındaki vatandaş isyan etti: "Aç kalıyorum, donuyorum"30 izlenme
Ödenmeyen maaşlarını talep eden işçileri patron gözaltına aldırdı99 izlenme
Şehit cenazesinde skandal görüntü! Protokoldeki isimler aralarında gülüştü!18 izlenme
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı25 izlenme
SAADET Partisi’nin SAHA EXPO Fuarı'ndaki İsrail protestosuna polis engeli24 izlenme
CHP'den iktidar medyasının 'soruşturma' haberine sert tepki! En büyük skandalı duyurdular
Vatandaş memnun ! Kabine iyiymiş, Türkiye 10 numara olacakmış !
AKP'li belediye "olmayan metroyu" bakanlığa devretti!
20 askerimizin şehit olduğu uçak nasıl düştü? İşte ihtimaller ve o korkunç şüphe