Fiskobirlik, kendi şirketleri olan Fiskomar'a maddi destek sağlamak için çalıştırdığı işçilerinin maaşlarına bile göz dikti. İşçilerden adeta haraç toplayan Fiskobirlik, ücret kesintisiyle personeli korkutuyor.
Fiskobirlik, kendi şirketleri olan Fiskomar’a maddi destek vermek adına akılalmaz bir şey yaptı ve çalışanlarını adeta haraca bağladı.
Personele Fiskomar’dan alışveriş yapılmasını zorunlu hale getiren Şirket yetkilileri işçilere yaptığı yazılı açıklamada, Fiskomar’dan alışveriş yapmayan personellerin maaşlarından 200 ile 350 liralık kesintiler olacağı duyurdu. Şirket personeli, kesintilerin Eylül ayında başladığını söyledi.
'PEŞİN ÜCRET KESİNTİSİ YAPILACAK'
Fiskobirlik’in 14 Eylül tarihinde yayınladığı, 'Tüm personelin dikkatine!' başlıklı yazı aynen şöyle;
'Şirketimizce gerçekleştirilen incelemede bir kısım personelin birliğimiz alt şirketi olan Fiskomar A.Ş.’den alışveriş yapmadığı tespit edilmiştir. Kurumumuza ve Fiskomar A.Ş.’ye maddi destek vermek adına çalışan personelin ücretlerinden (kesilecek miktar kadar alışveriş yapılması kaydıyla) bir miktar peşin ücret kesintisi yapılacak olup (200350 TL aralığında) bilgilerinize rica ederiz.'

'KANUNDA HİÇBİR KARŞILIĞI YOK'
İş ve işçi hakları avukatı Beril Çalışkan, Fiskobirlik’in işçilerine dayattığı Fiskomar’dan alışveriş yapma zorunluluğunun kanunda hiçbir karşılığının olmadığını belirterek, 'Fiskobirlik’in yaptığı bu haksız uygulama işçilere sözleşmeleri feshetme hakkı doğuruyor. İşten çıkan işçiler dava yoluyla tüm tazminat haklarını alabilirler. Anayasa’ya aykırı olmasının dışında yapılan bu işlem zorlamaya girer ve suç teşkil ediyor. İşçiler işten çıkıp hak ettikleri tüm tazminatları alabilirler ama günümüz koşullarında işten çıkıp işsiz kalmak söz konusu oluyor. Bu durumda çalışanlar grev haklarını kullanabilirler ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurabilirler' ifadelerini kullandı.
https://www.siyasetcafe.com/fiskobirlikcalisaniniharacabagladi40619h.htm
1994 yılında kurulan Türk nakliye devi iflas etti!54 izlenme
İşte Mansur Yavaş’a kalan miras: 801 milyon dolarlık enkaz!52 izlenme
İlber Ortaylı'dan polemik çıkaracak sözler: "Şimdi ‘İslamiyet olmasa Türk olmaz’ çıktı. 15. asırda Doğu Karadeniz’de çok vardı Müslümanlık sanki"52 izlenme
Kuyruklara bir yenisi daha eklendi! Halk artık ucuz karnabahar kuyruğunda!84 izlenme
Hatay’da Suriyeli seçmen sayısı yüzde 85 arttı!45 izlenme
İdare Mahkemesi, Akbelen ormanlarını kömür için kesmek isteyen şirkete ‘dur’ dedi!41 izlenme
Suriyelilere farklı tarifeye tepkiler büyüyor!461 izlenme
EYT’lilerin yeni hayal kırıklığı: Maaş zamları yüzde 17-18’de kalacak40 izlenme
Yüksek aidatlar göç ettiriyor
Ukrayna ordusu, tanksavar sistemi Javelin ile Rus tankını böyle imha etti!
Yıkılan caminin arazisi Katar Şeyhi'ne verilecek!
Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş'in ölüm yıl dönümü paylaşımı: 'Ne zaman ki adalet tecelli eder o zaman cenazemiz olduğu yerden kalkar'