Türkiye’nin dünyada üretiminde lider olduğu fındıkta 2017 yılı itibariyle 675 bin ton üretim yapılırken il bazından en çok üretim yapan 214 bin ton ile Ordu bulunuyor.
Uzmanlar, Doğu ve Batı Karadeniz’de Şubat, Mart ve Nisan aylarında mevsim normalleri altında bir sıcaklıkta seyretmesinin fındığa olumsuz yansıyacağını söyledi.
'REKOLTE KAYBI OLACAK!'
KRT'ye açıklamalarda bulunan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Osman Çakmak, "Son kar yağışı ve don, fındık başta olmak üzere birçok üründe rekolte kaybında neden olabilir." diyerek verimin düşük olabileceği ihtimalinde durdu.

'2014 YILI GİBİ...'
Çakmak yaptığı açıklamada, "Resmi oteriteler paylaşmıyor ama TARSİM'de fındık kaybının sahil kesimlerde %30, yüksek kesimlerde ise %80 olacağı yönünde söylentiler var. Kar yağışı ve zirai don bölgeyi çok kötü vurdu. Ben açıkçası 2014 yılında oluşan bir senaryo bekliyorum. Rekolte kaybı olacak ve fiyatlar bununla birlikte artacak gibi duruyor. İşin uzmanları da bu konu doğrultusunda fındıkta tozlaşma zamanında ciddi sorunlar oluştuğu için verimsizliğe neden olacağına dikkat çekiyor. Bu yıl randımanın da düşük olmasını bekliyorum. Boş fındık çok çıkacak." dedi.

http://www.krttv.com.tr/gundem/findigibekleyenbuyuktehlikeh72483.html
İran ajansından bomba ‘corona’ iddiası: Ölü sayısı 50’ye çıktı106 izlenme
Minarelerde İbrahim Tatlıses şarkıları çalındı, ortalık karıştı !508 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da deprem26 izlenme
FETÖ'nün 'Damat' yapılanması ortaya çıktı! Parayı yıllarca böyle saklamışlar39 izlenme
Yoksul hane sayısı 1 yılda 2’ye katlandı77 izlenme
İmamoğlu Silivri'den mesaj gönderdi: "Çatışmalardan uzak durun"34 izlenme
Murat Kurum ile diyaloğu gündem olan dönerci konuştu: "Ekonomik olarak zaten batırdılar, bitiğiz!"40 izlenme
İktidar paraya sıkıştı trafikte haraç alacak31 izlenme