Türk Lirası'ndaki değer kaybının nedeninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirten Financial Times gazetesi bugünkü baş yazısında, “Türklerin bu koşullarda tasarrufları korumasının tek yolu, Erdoğan’ın kontrolü altında olmayan bir para birimine dönmek” dedi.
Türkiye son derece sıra dışı bir krizden geçtiği ifade edilen yazıda geride kalan iki haftada Türk Lirası'nın yüzde 20 değer kaybettiğine dikkat çekildi.
TL'deki çöküşün, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ülkenin ekonomik temellerindeki sorunlardan kaynaklanmadığı belirtilerek “Para birimindeki sıkıntıların neredeyse tamamı tek bir adamın giderek daha fazla hata içeren kararlarını ve sözüm ona bağımsız olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası üzerinde kullandığı nüfuzunu yansıtıyor” denildi.
“FİYATLAR MERHAMETSİZCE ARTACAK”
Erdoğan'ın ‘Türkiye ekonomik bir kurtuluş savaşı veriyor' sözlerinin hatırlatıldığı yazıda “Yüksek fiyatlar yaşam standartlarını gerilettikçe, Erdoğan’ın popülaritesi azalıyor.
Enflasyon şimdiden yıllık yüzde 20 oranında seyrediyor. Bu da gerçek faiz oranlarının yaklaşık negatif yüzde 5 oranında olduğu anlamına geliyor. Eğer Cumhurbaşkanı faiz indirme programına devam ederse, TL daha da düşecek ve fiyatlar merhametsizce artacak” değerlendirmesi yapıldı.
“NE KADAR HASAR VERECEK?”
Türklerin tasarruflarını korumasının tek yolunun Erdoğan’ın kontrolü altında olmayan bir para birimine yönelmek olduğu vurgulanan yazıda, “Eğer Erdoğan aniden bir rota değişikliğine gitmezse çok büyük bir potansiyeli bulunan bir ülke olarak Türkiye’nin önündeki tek soru, Cumhurbaşkanı’nın koltuğunda daha ne kadar kalacağı ve gitmeden önce ne kadar hasar vereceği olacaktır” denildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ftturklirasindakidegerkaybininnedenierdogan6795733/
Galata Kulesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi!74 izlenme
Yandaş Yeni Şafak'ın İmamoğlu paylaşımı alay konusu oldu!47 izlenme
Akbank’ta dün gece 5 TL’nin altında dolar satıldı!1731 izlenme
AKP Kadın Kolları Başkanı'ndan Erdoğan’a: "Allah çocuklarımın ömründen alıp size versin"50 izlenme
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde usulsüzlük üstüne usulsüzlük: 22 milyar TL kayıp!26 izlenme
Perakendeci gelecek 3 aydan da umudunu kesti!35 izlenme
Sert ‘müjde’ çıkışı: Milletle alay etmeyin!151 izlenme
'Erdoğan'a hakaretten' açılan soruşturmaların sayısı 160 bini geçti!51 izlenme
Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın 'Andımız' tweetine tepki! "Kızılay'ın başına gelen doğal felaketsin"
Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu, canlı yayında kokain kullandığını itiraf ederek küfür ve hakaretler savurdu
Enerji krizinde son durum: Türkiye, gaz almak için görüşmelere başladı
34 milyon kişinin banka borcu var!