Sağlık Bakanlığı'nın güncellediği ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ne göre, 2 doz aşı olan kişiler karantinaya girmeyecek.
T24'ün aktardığına göre; Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı güncellemeye göre, daha önce laboratuvarda doğrulanmış Covid19 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmeyecek.
Ancak, bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanacak.
Uzmanlar, birçok aşının bulaşma ve bulaştırma söz konusu olduğunda tamamen koruma sağlamadığını belirtiyor. Bu nedenle, aşı olan insanların bile farkında olmadan virüs taşıyabileceği ve bulaştırabileceği belirtiliyor.
http://www.krttv.com.tr/saglik/filyasyonrehberiguncellendih67852.html
AKP'de Cahit Özkan'ın yerine getirilen Yılmaz Tunç'un FETÖ arşivi ortaya çıktı!66 izlenme
Nebati, "TL dibi gördü, vatandaş rahat olsun" demişti, o günden bugüne TL ne kadar değer kaybetti?30 izlenme
'Hastaneler, randevu tarihlerini kâğıda yazamıyor, mahkeme tutanakları çıkmıyor!'167 izlenme
Tutuklu Ahmet Özer’den ilk mesaj: "Bu ucuz yalanların hesabını soracağım"33 izlenme
Türbanlı öğrenci şikâyet etti akademisyenin istifası istendi!556 izlenme
Wikipedia'da İmamoğlu 'eski İBB Başkanı' olarak yer aldı, sosyal medyada tepki yağdı!35 izlenme
Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler! "Allah kimseyi bu yaşından sonra bu vaziyetlere düşürmesin"23 izlenme
Mehmet Şimşek'in 5 aylık ekonomi yönetimi döneminde Hazine'nin borcu 1,5 trilyon lira arttı43 izlenme