Türkiye'de üniversite eğitimi alan Filistinli genç Yusuf Barakat, ülkesinin de bir Atatürk'e ihtiyaç duyduğunu söyledi. “İsrail soykırım yapıyor” dilen genç öğrenci, “Filistin özgürlüğüne kavuşmak için Atatürk'ü örnek almalı” dedi.
İSRAİL ŞİŞEYİ DOLDURDU
SÖZCÜ'ye konuşan Barakan “Bizim de bir Atatürk'ümüz olsaydı bu savaş yaşanmazdı” değerlendirmesinde bulundu. Muğla'da üniversite eğitimi alan Barakat, şunları söyledi: “'Bu savaşta amcamı ve kuzenimi kaybettim. Ben Hamas'a da karşıyım ama üzerimizde yıllardır yoğun bir baskı vardı. Halkın patlayacağı belliydi. İsrail şişeyi sürekli doldurdu, patlayacağını biliyordu. Hamas İsrail'in canını acıttı. İsrail de 4 binden fazla insanımızı öldürdü. Bunların 2 bini çocuk, bini de kadın… İsrail Hamas'ı bitirmek istemiyor, sivilleri öldürerek orayı boşaltmak istiyor.”

5 YILDIR TÜRKİYE'DE
Atatürk hayranı olan Yusuf Barakat, 5 yıldan beri Türkiye'de yaşıyor. Muğla'da üniversite eğitimi alan genç Filistinli, kamu yönetimi bölümünde okuyor.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne hakim olma girişimi nedeniyle savaşın uzun süreceğini de ifade eden Yusuf Barakat, “Gazze'nin altında arabaların da sığdığı tüneller var. Hamas da oraları kullanıyor. İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi, Filistinlileri teslim alması kolay olmayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yusuf Barakat, Türkiye'de bulunduğu 5 yıl içinde Atatürk'ü tanıma fırsatı bulduğunu ve Filistin halkının da onu tanımasını istediğini vurguladı.
Filistinli öğrenci bu amaçla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yardım istediğini belirterek “Hedefim Filistinlilere Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk'ü anlatmak. Kemal Kılıçdaroğlu'na bunun için mektup yazdım. Atatürk'ün söylemlerini halkıma aktarmak amacıyla Filistin'e Arapça Nutuk göndermek istediğimi bildirdim. Bana mektupla yanıt verdi. Arapça Nutuk gönderdi. Ayrıca beni aradı, başka bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Sayın Kılıçdaroğlu her zaman Filistin'e destek veriyor” açıklamasını yaptı. Barakat ayrıca Filistin'de yaşananlar konusunda CHP'li Gürsel Tekin'e gönüllü danışmanlık yaptığını da kaydetti.

mRNA tipi aşılarda korkutan yan etkiler: Almanya tazminat ödemeye başladı40 izlenme
Vicdansız gazetecilikte son nokta! Yeni Akit'ten vatandaşlara 'soğan ekmek' tavsiyesi!56 izlenme
Elazığ’da saatler sonra peş peşe mucizeler yaşanıyor! Umutlu bekleyiş sürüyor…104 izlenme
Vatandaş isyan etti: “Sigara ve alkoldeki ÖTV yüzünden insanlar kimyager oldu…”53 izlenme
Son anketlere 'Sedat Peker' damga vurdu! İşte açıklamalarına inanların sayısı44 izlenme
Gençler aile desteği ile ayakta kalıyor10 izlenme
AKP'den yandaşa ihale bitmiyor: Bilal Erdoğan'ın elinden ödül alan şirketi tut tutabilirsen!31 izlenme
Benzine dev zam yolda39 izlenme
CİMER'e şikâyet edilen kazların başına gelmeyen kalmadı!
Özgür Aybaş duyurdu: Alkole zam tam gaz!
HÜDA-Par'ın Gazetesinde Konserler ve Medeni Kanun Hedef Alındı! 'Değiştirilmesinin Vakti Geldi'
Hakan Çakır cinayeti zanlılarının bir başka kişinin kulağını kestiği görüntüler ortaya çıktı