15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, Manisa’da AKP’nin desteği ile kurulan MİDDER Derneği, Genel Başkan Serhat Çağ’ın önderliğinde faaliyet gösterdi. AKP MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un başlangıçta kişisel olarak da destek verdiği dernek, kısa sürede ülke geneline yayıldı. Pek çok ilde temsilciliği kurulan derneğin genel merkezi Ankara’ya taşındı.
Manisa Türk’ten Berna Memiş’in haberine göre MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ’ın iktidara yönelik sert eleştirilerinden dolayı AKP Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile aralarına soğukluk girdi. Bu süreçte bazı AKP’li isimler dernekten ayrılırken yaşanan kopmalar, Serhat Çağ’ın sosyal medya sayfalarından başta Bülent Arınç olmak üzere mevcut iktidara yönelik eleştirilerini yüksek sesle dile getirmesiyle devam etti. Serhat Çağ 27 Haziran 2019 tarihinde ManisaTürk’e verdiği , “FETÖ’ye savaş açmıştı. AK Parti’den dışlandı” başlıklı röportajında eleştirilerine tam gaz devam etmiş ve bu isimler ile yaşadığı sürtüşmelerin sebeplerini anlatmıştı.
Geçtiğimiz Kasım ayında olağanüstü genel kurul toplanırken, derneğin kapanma kararı alındı ve MİDDER faaliyetlerine sessiz sedasız son verdi. MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, konu hakkında sessizliğini korudu. Çağ’ın yakın çevresine yaptığı açıklamalarda, “FETÖ’yle mücadele ettiğini söyleyen savunan herkese tepkim var. Kimse destek olmadı daha çok köstek oldular. Derneğimizi kapatmaya çalıştılar. Onurumuzla şerefimizle namusumuzla biz kapattık. Mevcut iktidarın temsilcileri hakkımızda ‘Kapatıldı, kapatılacak, yanlarına bırakılmayacak’ gibi söylentiler yaydılar. Bir sene bekledik kapatsınlar diye. Kapatan da olmadı. Biz de kapattık geçtik. Bu şartlar altında ülkeye de millete de kimseye faydalı olabilmemiz söz konusu değil. Siyasi iktidar gereken her şeyi yerine getiriyor zaten bu konu hakkında. FETÖ’yle de mücadele ediyor. Mili iradeye de sahip çıkıyor. 15 Temmuz şehitlerine de sahip çıkıyor. Sivil inisiyatife gerek kalmadı” diyerek isyan ettiği ve derneğin kapatılması yönünde karar aldığı öğrenildi.
https://www.abcgazetesi.com/fetoilemucadeleicinkurulmustumidderkapatildi63528
30-34 yaş grubundaki gençlerin yüzde 31.5'i evde oturuyor18 izlenme
‘Özgür ülkelerde oy verip Türkiye’dekileri ‘tiran Erdoğan’ın eline bıraktılar’309 izlenme
CHP'nin ‘Emekliye bayram ikramiyesi 1.500 TL olsun’ teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!112 izlenme
Vatandaşın borç kamburu 5.3 trilyon lira26 izlenme
Küstah Suriyeli, bideo çekip Türklere küfür edip hakaretler savurdu! "Biz olmasak ekmek parası bulamazsınız, hiçbir şey yapamazsınız"43 izlenme
Ergenekon kumpası hakimi diz çökerek gözaltına alındı25 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan dokunulmazlık tehdidi! "Özgür Özel ile başlangıç yapmak lazım"17 izlenme
Bu gece yarısından itibaren motorine bir indirim daha geliyor!37 izlenme