Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'in 6 Haziran günü evinin havuzuna bağlı motoru kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmasıyla ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre olay yerine ilk ulaşan itfaiye ekiplerinden sağlık ekiplerine kadar komşuları da dahil olmak üzere 14 kişinin ifadesine başvuruldu.
Yaşanan kazanın henüz çok yeni olması nedeniyle aile bireylerinden Belediye Başkanı'nın eşi Nurcan Zeyrek ve kızı Nehir Zeyrek'in henüz ifadelerinin alınmadığı öğrenilirken Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok geniş kapsamlı soruşturma yürütülüyor.
Öte yandan edinilen bilgiye göre savcılık gözetiminde polis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemeler tamamlanırken makine mühendisleri ve elektrik mühendisleri odalarına bağlı bilirkişi heyeti de çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalarda ilk tespitlere göre elektrik tesisatının havuza çok yakın kurulduğu belirlenirken olayda bir ihmalin bulunup bulunmadığıyla ilgili raporların Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na önümüzdeki haftalarda sunulması bekleniyor.
Diğer taraftan soruşturmaya dair açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini duyurdu.
Tunç, bilirkişi heyetince yapılan ilk incelemelerde, havuzun elektrik tesisatında ve koruma sistemlerinde elektrik kaçağına yol açan teknik arızaların bulunduğuna dikkat çekti.
Adalet Bakanı, 12 kişinin bilgi amacıyla ifadesine başvurulduğunu, iki kişinin ise şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığını bildirdi.
Tunç "Soruşturma, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve varsa ihmal ya da kusuru bulunanların tespiti amacıyla kapsamlı bir şekilde yürütülmekte, tüm deliller dikkatle değerlendirilmektedir" diyerek Zeyrek'e geçmiş olsun dileğini iletti.
Nefes
CHP’li Öztunç, AA’nın 'eşlere tahsis edilen araçlarını' sordu!99 izlenme
Netanyahu kapıları kapattı! “Ateşkes olmayacak”33 izlenme
Süleymancıların yurdunda 2 erkek öğrenciye cinsel istismar!236 izlenme
'Bu kol ve saat Cumhur İttifakı’nın kendisidir'20 izlenme
Meteoroloji’den kar, yağmur, fırtına uyarısı: Tek tek açıkladılar48 izlenme
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan, Kayyum Tekin'e olay sözler! "Sen bir işbirlikçisin!"17 izlenme
Cem Küçük'ün 'blöf yapıyor' demesinin ardından Sedat Peker'e yakın bir adres yayınlamıştı: Yüzleri beyinle kapatılan iki kişi kim?512 izlenme
CHP’li Başarır’dan AKP’li Usta’ya: "Türk bayrağına ‘bez parçası’ diyemezsin, haddini bileceksin. Alnını karışlarım!"48 izlenme
Financial Times’tan dikkat çeken yerel seçim analizi: Laik CHP için en büyük zafer
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesini protesto eden öğrencilere kınama cezası
Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Başer’den çarpıcı iddia! "Açıklanan vaka sayılarını 10’la çarpın!"
Özlem Çerçioğlu olayında madalyonun öteki yüzü