Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'in 6 Haziran günü evinin havuzuna bağlı motoru kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmasıyla ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre olay yerine ilk ulaşan itfaiye ekiplerinden sağlık ekiplerine kadar komşuları da dahil olmak üzere 14 kişinin ifadesine başvuruldu.
Yaşanan kazanın henüz çok yeni olması nedeniyle aile bireylerinden Belediye Başkanı'nın eşi Nurcan Zeyrek ve kızı Nehir Zeyrek'in henüz ifadelerinin alınmadığı öğrenilirken Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok geniş kapsamlı soruşturma yürütülüyor.
Öte yandan edinilen bilgiye göre savcılık gözetiminde polis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemeler tamamlanırken makine mühendisleri ve elektrik mühendisleri odalarına bağlı bilirkişi heyeti de çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalarda ilk tespitlere göre elektrik tesisatının havuza çok yakın kurulduğu belirlenirken olayda bir ihmalin bulunup bulunmadığıyla ilgili raporların Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na önümüzdeki haftalarda sunulması bekleniyor.
Diğer taraftan soruşturmaya dair açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini duyurdu.
Tunç, bilirkişi heyetince yapılan ilk incelemelerde, havuzun elektrik tesisatında ve koruma sistemlerinde elektrik kaçağına yol açan teknik arızaların bulunduğuna dikkat çekti.
Adalet Bakanı, 12 kişinin bilgi amacıyla ifadesine başvurulduğunu, iki kişinin ise şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığını bildirdi.
Tunç "Soruşturma, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve varsa ihmal ya da kusuru bulunanların tespiti amacıyla kapsamlı bir şekilde yürütülmekte, tüm deliller dikkatle değerlendirilmektedir" diyerek Zeyrek'e geçmiş olsun dileğini iletti.
Nefes
Sınır dışı edilemeyen Suriyeli terörist ‘güle güle’ uğurlanmış!35 izlenme
AKP'li belediye başkanı, heyelanı basına haber verdi diye vatandaşa saldırdı, muhabirleri engellemeye çalıştı!45 izlenme
Bir dönemin en sert muhalifi AKP'li Hulki Cevizoğlu, Erdoğan'la aynı kareye girmek için her yolu denedi!44 izlenme
İBB iştirakleri Baraçlı’ya peşkeş çekilmiş!131 izlenme
AKP'li vekillere yenek ısmarlamışlar, faturayı millete kesmişler!254 izlenme
Havalimanında fiyatlar uçuşa geçti: Bir şişe suyun fiyatı şoke etti!55 izlenme
TBMM'de zeytinlik tartışmasında Varank'tan 'savunma': "Siz 'yaptırmam' deyince biz 'yapacağız' diyoruz"16 izlenme
Son anket AKP seçmenindeki sessiz dalgayı ortaya çıkardı!51 izlenme