Tüketicileri Koruma Yasası geçtiğimiz günlerde TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi.
Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, söz konusu düzenlemeler telefon, cep telefonu ve internetten açma kapama parası alınmaması, 3 yıl kullanılmayan cep telefonu hatlarının iptali, otoyol, köprülerden kaçak geçiş cezalarının yarısı oranında düşürülmesi olarak sıralanıyor.
Elektrik, doğalgaz, su, telefon, internet gibi hizmetlerde faturaların ödenmemesi halinde kesme işlemi uygulanıyor. Örneğin doğalgazda 36 lira, GSM operatörleri 3050 lira arasında değişen açmakapama bedeli alıyor. Elektrikte ise bu rakam 37 ila 189 lira arasında değişiyor. Bunlar özel sektörde ve belediyelerde olduğu için bir düzenleme söz konusu olmayacak.

AÇMAKAPAMAYA PARA YOK
Açmakapama paraları konusunda ilgili bakanlıklar bir yönetmelik çalışması başlattı. Önümüzdeki günlerde yapılacak düzenleme ile internet, cep telefonları veya sabit telefonlarla ilgili düzenleme yapılacak. Eğer ekstra bir hizmet gerektirymiyorsa, bu işlem için bir personel görevlendirilmiyorsa yani sadece dijital ortamda bu işlemle hizmet açılabiliyorsa açma kapama parası alınmayacak. Örneğin fatura ödendikten sonra dijital ortamda, bir tuşa basarak açma işlemi halledilebiliyorsa para alınmayacak. Bu kriterlere telefon, cep telefonu ve internet uyuyor.
KAÇAKÇILIK ÖNLENECEK
Mevcut sistemde 7 yıl kullanılmayan cep telefonların hatları iptal ediliyor. Bu sürenin aşağı çekilmesine ilişkin de bir çalışma yapılıyor. Yeni sürenin 2 ya da 3 yıl olması planlanıyor. Böylece klonlama yani kaçakçılığın da önüne geçilecek.
Paralı kullanılan otoyol, tünel, köprülerden kaçak geçenlere verilen ücretin 4 katı cezalar da gündeme geldi. Özellikle İstanbul'da bunun büyük sorunlara neden olduğu, bazı vatandaşların araçlarının bedelinden çok cezası bulunduğu aktarıldı. Toplantıda kaçak geçiş cezasının 4 katından 2 katına indirilmesi önerildi.
Zirai donun esnafa faturası: "450 TL'ye satıyorduk, şimdi 800 TL'ye alamıyoruz"46 izlenme
Erdoğan'ın belediye transferlerindeki asıl hedefi İBB yönetimi mi?21 izlenme
Demokrat Partili Cemal Enginyurt'un koruması tutuklandı45 izlenme
FETÖ elebaşı Yunan gazetecileri ağırladı, söyleşi yarım kaldı49 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'telef' sözüne sert yanıt: "Daha ne yapacaksın?"31 izlenme
Bilal Erdoğan Ensar Vakfı'na sahip çıktı ! 'Genel Başkan herhalde eşimden sonra en çok gördüğüm kişi !' Vakfı neden savunduklarını şimdi anladınız mı !1309 izlenme
Türkiye'de sokak hayvanları tartışması büyüyor... Dünyada neler yapılıyor?37 izlenme
Örtülü ödenek uçuyor! Başbakanlık’ta en büyük pay örtülü ödeneğin!205 izlenme
Yine tarikat yine cinsel istismar! Murat Ağırel bir utancı daha deşifre etti '3 çocuğa cinsel istismarda bulunan suçluya iyi hal indirimi'
Bütün çalışan ve emeklileri ilgilendiriyor: Maaşlara zam sınırı geliyor
Derya Çayırgan ev hapsiyle serbest: Savcılık ifadesi ortaya çıktı
Atatürk büstüne balyozla saldırdı!