Sabah gazetesi yazarı ve TRT Yönetim Kurulu üyesi Hilal Kaplan'ın geçtiğimiz günlerde Milat yazarı Tevfik Emre Sarı ile evlendiği ortaya çıkmış; Sarı'nın 2022 Eylül ayında boşandığı Asuman Karaca, Emre Sarı ve Hilal Kaplan Sarı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.
Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evliliği devam ederken, Sarı’nın Hilal Kaplan ile sürekli olarak konuştuğunu, kendisinin Sarı’yı uyardığını buna rağmen eşinin kendisine Hilal Kaplan’ı “Abla” olarak gördüğünü söylediğini ileri sürmüştü.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, konuya ilişkin "Emsal" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Altaylı, gündeme bomba gibi düşen Hilal Kaplan'ın adını belirtmeden yazdığı yazısında, "Siyasal İslamcı camiadaki son günlerde yaşanan ve bizi hiç de ilgilendirmeyen magazinsel bir durum bugün egemen olan anlayışı ve memleketimize hakim siyasal İslamcı tefekkür biçimini gösteren şahane bir örnektir. Söylenen başkadır, yapılan başka" ifadelerini kullandı.
Altaylı'nın yazısından ilgili kısmı şu şekilde:
"Ele talkın verip, kendi salkım yutmak aslında bu dönemin muktedirlerinin genel bir tavrı oldu.
Kendi zenginleşip, halka fakirliği övmek, başkasında ağır bir biçimde eleştirdiği şeyi kendine hak görmek.
Siyasal İslamcı camiadaki son günlerde yaşanan ve bizi hiç de ilgilendirmeyen magazinsel bir durum bugün egemen olan anlayışı ve memleketimize hakim siyasal İslamcı tefekkür biçimini gösteren şahane bir örnektir.
Söylenen başkadır, yapılan başka.
Kendileri için hak olan, sıradan insanlar için batıldır.
Onlar için kabul edilebilir olan, başkaları için ayıptır.
Savunduklarını iddia ettikleri din ve ahlak kuralları onlar için geçerli değildir, sıradan insanlar için geçerlidir.
Çok sıradan ve aslında her insanın başına gelmesi muhtemel bu olay, bu anlayışı o kadar net bir biçimde ortaya koymuştur ki, fazla söze gerek yoktur.
Elbette yaşanan özeldir, tek kelime edemeyiz.
Ama yansıttığı anlayış ne yazık ki, geneldir"
KRT
Ali Yerlikaya: "Çıkan yangınlarda 7 kişi gözaltına alındı 2 kişi tutuklandı"28 izlenme
10 bin metal işçisi 5 Şubat’ta greve gidiyor!143 izlenme
Saray'ın her bir dakikalık harcaması 2 emekli maaşı! 'Bir dakikalık gider 15 bin lira'29 izlenme
İhalelerdeki bahaneler ‘kabak’ tadı veriyor20 izlenme
Öğretmenevi lokalini künefeciye dönüştürdüler!16 izlenme
Taksicilerin zam talebine İBB’den yanıt32 izlenme
Gürsel Tekin 'CHP'ye FETÖ sızdı' dedi mi? Sözleri tepki çekince 'mülakat yok' dedi ama reddetmedi7 izlenme
Seçil Erzan davasında yeni görüntüler ortaya çıktı: "Gözaltına alınmadan 3 gün önce..."33 izlenme
Gümrük kayıtları ortaya çıktı! Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği dönemde neler oldu?
TGB, ABD Büyükelçiliği önünde Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto etti
AKP'de kazan kaynıyor: Üç dönem kuralına takılanlardan Erdoğan'a gönderme
İstanbul'daki düğün sektörü Salı gününün resmi tatil olmasını istiyor