Eyyübiye ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde görev yapan hemşire T.B. ile aynı merkezde görevli aile hekimi İ.Ö. ve sağlık çalışanı eşi A.Ö. arasında siyasi görüş nedeniyle tartışma yaşandı.
Tartışma sırasında, hemşire T.B’ye, “Bu sağlık ocağında seni çalıştırmayız, git bu sağlık ocağından.” dediği ve hakaret içeren ifadeler kullandığı iddia edilen doktor İ.Ö, çevredekilerin araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.
Hemşire T.B’nin şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğünce konuyla ilgili başlatılan soruşturma sonucu aile hekimi İ.Ö. ile eşi A.Ö. açığa alındı.
Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğindeki “İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleme, iş yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak” hükmü uyarınca, doktor ve eşinin sözleşmelerinin 2 ay süreyle askıya alındığı, ayrıca bu kişiler hakkında adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Tele1
Emekliler seçimlere damga vurdu: En yaşlı 10 ilin 8'ini CHP kazandı26 izlenme
AKP'li belediye 29 parseli birden satıyor!33 izlenme
Kansızlık için nasıl yenir? Kansızlık belirtileri nelerdir?36 izlenme
'500 binden fazla çocuk okula aç gidiyor'28 izlenme
AKP'ye yakın anket şirketinden Erdoğan'a şok!48 izlenme
12 büyükşehirde şimdiye kadar yapılmış en detaylı seçim anketi!1339 izlenme
Muharrem İnce’nin Erdoğan’a yönelttiği ‘Pensilvanya’ya gittin mi’ sorusuna para cezası verildi!178 izlenme
Cennete kaçanlara 19 yıllık kıyak19 izlenme
Prof. Dr. Engin Arık ile 5 bilim insanının da arasında olduğu 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan Isparta uçak kazası dosyası yıllar sonra kapandı
Diyarbakır'da tarihi surlara ve bir AVM’ye hilafet bayrağı asıldı
Memur ve emekli için yarın kritik gün: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Schengen ülkelerinden Türk vatandaşlarına tuhaf uygulama