Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamalar, gündeme getirilen tartışılan formüller, sürekli ötelenen tarihler umutla bekleyen milyonlarca EYT'lin tepkisini çekti. Açıklamaları umutla bekleyen yüzbinlerce EYT'li, ‘Artık yeter’ diyerek tepkilerini ve tek şartlarını, #ŞartımızNet99Öncesi etiketiyle sosyal medyada paylaştı.
Haklarını kısıtlayıcı düzenlemeleri kabul etmeyeceklerini belirten EYT'liler, yasanın hesapsız, ön yargısız, şartsız çıkarılmasını istedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi paylaşımlarına etiketleyen yaklaşık 500 bin EYT'li Twitter'daki paylaşımları ile önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimleri işaret ederek, “Hakkımızı alamazsak, hakkımızı verecek olan iktidar olur” mesajını verdi.

“ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
İktidarın EYT'lileri suçlu gibi gördüğünü, sorunu çözmemek için çaba gösterdiğini belirten EYT mağdurları, “Yeter artık” dedi. EYT'li Emine Gürleyen, “Ne sadaka ne lütuf anamızın ak sütü gibi helal emeğimizin karşılığını istiyoruz“ derken, Sibel Şen ise, “Umut ve bekleyiş, yerini gerginliğe öfkeye bırakmaya başladı. Üstüne hakkımızı alamazsak, hakkımızı verecek olan iktidar olur. Yeter artık“ ifadelerini kullandı.
Ferit Berberoğlu ise tepkisini, “İnsanların psikolojisi iyice gitti. Stresten hastalık sahibi olduk, yeter artık. Bırakın hesabı kitabı, şartsız çıkarın şu yasayı” ifadeleri ile gösterdi.
“HAKLARINI İADE EDİN”
EYT'lilere destek veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Ömer Fethi Gürer, “20 yıl seyrettikleri #EmeklilikteYaşaTakılanlar sorunlarına sonunda seçime altı ay kala çözüm getirecekleri açıklayanlar her gün kafa karıştırıyorlar. Yeter artık. EYT için şart yaratmak yerine kazandıkları, ellerinden alınanların haklarını iade edin. Ötesi yok. #EytŞARTdeğilHAKistiyor” mesajı paylaştı.
Güllü'nün nasıl öldüğü ortaya çıktı! Dikkat çeken 'fiş' ayrıntısı65 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı talebi işleme alınmadı18 izlenme
Özgür Özel görüntüleri izletip sert çıktı: "Seçime kadar bekle, millete güveniyorum ulan"25 izlenme
İki İstanbul: Bir ilçe de kar fırtınası bir ilçede güneş58 izlenme
Uzun süredir bekleniyordu: 3600 ek gösterge ne getirdi, ne götürecek?67 izlenme
Mersin Barosunda Hayır gerilimi ! Baro başkanı kadın avukatı kürsüden itti !502 izlenme
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'e belgelerle yanıt verdi! "Şimdi kim yalan söylüyor?"27 izlenme
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer 'Cevap verilmediği için 1.5 milyon grip aşısı başka ülke tarafından satın alınmış!'102 izlenme
Kaftancıoğlu cephesinden Gürsel Tekin'e yalanlama
Tekel bayisindeki cinayetle ilgili aranan T.Ö. ve A.Ö. de yakalandı ve emniyete böyle getirildi
Boşanma aşamasındaki eşi tarafından katledilen Sinem Somun'un kardeşi: "Kardeşim 132 tane kadın cinayeti diye Instagram’da bir paylaşım yaptı. O adam 133 yazdı"
TOKİ'nin dev ihalesi yine tanıdığa gitti: Rönesans'a 1.3 milyarlık kaymak proje