Amerika'nın Sesi New York Temsilcisi Mehmet Sümer, sosyal medya hesabından Eylem Tok ve oğluna ilişkin bir paylaşım yaptı.
Sümer, Tok ve oğlunun kayıtsız bir otelde kalmak için 4 katı para teklif verdiklerini yazdı.
Şöyle dedi:
"Eylem Tok ve oğlu Manhattan'da 5 yıldızlı bir otelde kalmak üzere avukatları olduğunu söyleyen bir Amerikalı kişi vasıtasıyla otel yönetimine ulaşıyor ve kendilerinin isimlerinin hotel müşteri listesinde yer almamasını istiyorlar. Aracı olan kişi bunu kabul etmesi halinde otele normal oda ücretinin yaklaşık 4 katı para ödemeyi teklif ediyor. Ancak bizzat konuştuğum otel genel müdürü teklifi reddettiklerini söyledi"
Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, İ.G, T.A, S.K. ve H.T'nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçmış, ardından ise Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişlerdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından, zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri istenmişti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaza yaralanan İ.G'nin telefonunun bulunmaması üzerine çalışma başlatmıştı.
Çalışmalar sonucunda kazaya tanık olan Z.H.T'nin, yaralılardan birine yardım etmek için telefonu aldığını ve dalgınlıkla götürdüğünü belirleyen ekipler, daha sonra cep telefonunu site duvarının üzerine bıraktığını tespit etmişti.
Ekipler, sitenin güvenlik görevlileri tarafından muhafaza altına alınan cep telefonunun yine kazaya tanık olan D.Ö'nün annesi B.Ö. tarafından alındığını ve o esnada kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin annesi Eylem Tok'un da orada bulunduğunu belirlemişti.
Çalışmalarda daha sonra telefonun Tok'un siteye geldiği ve A.K'nin kullandığı araca konulduğu ve taşıtın kontrolü sırasında yine sürücü tarafından bulduğu tespit edilmişti. Telefon, A.K tarafından emniyete teslim edilmişti.
KRT
Mustafa Kemal'in ordusuna 'eşek' diyen Akit Müdürü'nü sopalarla dövdüler: İşte son hali318 izlenme
'Baron' lakaplı Vebitcoin CEO'su İlker Baş ve 'Hanımağa' lakaplı eşi tutuklandı!106 izlenme
Atatürk’ün fotoğrafını yakan 4 öğrenci tahliye edildi25 izlenme
YSK, AKP’nin Maltepe seçim merkezine ilişkin başvurusunu reddetti73 izlenme
Otogaza yine büyük zam!26 izlenme
Et ve Süt Kurumu'nda neler oluyor?195 izlenme
'Kadına Şiddete Hayır' yürüyüşünde polisten kadınlara biber gazlı ve plastik mermili müdahale !115 izlenme
ABD Hazine Bakanlığı’ndan Türkiye’ye yaptırım kararı!77 izlenme
Hatay Samandağ'da tapulu arazilerine el konulan depremzedeler iş makinelerinin önünden haykırdı: "Malımızı vermeye karşıyız, vermeyeceğiz, direneceğiz!"
Doktora ölüm tehdidi!
İçişleri Bakanlığı’nda görevli memur uyuşturucuyla yakalandı
Savcılıktan ilçeyi karıştıran 'AKP'nin tecavüz çetesi' iddiasına açıklama!