İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından CHP'li diğer belediyelere de sırayla operasyonlar düzenlendi. Bu kapsamda gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklama, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Hakimlik, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.
Ev hapsi kararı verilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, karar sonrası ilk açıklamasında "Şu anda diğer arkadaşlarımızın sorgusu devam ediyor, Zeydan Başkan'ın. Dileğimiz, umudumuz onların özgürlüğüne kavuşmasıdır. Süreci takip edeceğiz, hep birlikte bekleyeceğiz" dedi.
Ev hapsinin hemen uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna ise Tutdere, "Mahkeme kararı neyse uyacağız" diye yanıt verdi.
Gerçek Gündem
Eğitimcilerin Meclis'e yürüyüşüne polis engeli: "Polis çocukları da daha özgür bir ülkede yaşasın diye mücadeleye devam edeceğiz"8 izlenme
İŞKUR ilanında dikkat çeken 'AKP' ayrıntısı! Bakın başvuru nasıl yapılacakmış23 izlenme
Merkez Bankası’nın KKM payına sınırlama kararı ne anlama geliyor?35 izlenme
Prof. Dr. Yaman Akdeniz: 'Boğaziçi'ndeki yeni fakülteler Truva Atı görevi görecek'49 izlenme
Özgür Özel’den İspanya’da ’19 Mart’ vurgusu: "Geleceğin cumhurbaşkanına darbe yapıldı"13 izlenme
Terbiyesizler! Atatürk’ün resmini ters astılar!329 izlenme
Ali Yeşildağ'ın 'yolsuzluk' iddiaları belgelendi30 izlenme
Amerika'da ailesinden 4 kişiyi katledip evi ateşe veren adam, polisler tarafından öldürüldü30 izlenme