Home
08 Temmuz 2025 ( 12 izlenme )
Reklamlar

Ev hapsi verilen Abdurrahman Tutdere'den ilk açıklama


Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, ev hapsi kararının ardından ilk açıklamasını yaptı. Tutdere, Zeydan Karalar ve diğer arkadaşlarından iyi haberler beklediğini söyleyerek "Mahkeme kararı neyse uyacağız" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından CHP'li diğer belediyelere de sırayla operasyonlar düzenlendi. Bu kapsamda gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklama, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hakimlik, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

'ARKADAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ'

Ev hapsi kararı verilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, karar sonrası ilk açıklamasında "Şu anda diğer arkadaşlarımızın sorgusu devam ediyor, Zeydan Başkan'ın. Dileğimiz, umudumuz onların özgürlüğüne kavuşmasıdır. Süreci takip edeceğiz, hep birlikte bekleyeceğiz" dedi.

Ev hapsinin hemen uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna ise Tutdere, "Mahkeme kararı neyse uyacağız" diye yanıt verdi.

Gerçek Gündem

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İktidarın gözde işçileri kazan kaldırdı: Müteahhitler iş bırakıyor AKP'li Yenişehirlioğlu Rolex skandalından sonra: Gündüz Filistin bayrağı akşam kalpli balonlar Emekli maaşı ocak zammı kaç lira olacak? 29 Ekim Kutlamaları için hoparlörlerden Ulu Önder Atatürk’ün sesinin yayınladığı esnada, çarşaflı bir kadın böyle bağırdı: “Kâfirler için yaşasın cehennem”