Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi’nin çağrısıyla Köprübaşı’nda bir araya gelen emekliler, Odunpazarı’nda bulunan SSK binasının önüne yürüdü. Yürüyüşe CHP Eskişehir İl başkanı Talat Yalaz ve SOL Parti Eskişehir Sözcüsü Hüseyin Öztürk de katıldı.
SSK binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı şunları söyledi:
“Biz emekliler, hayatta kalmak için dahi günlük zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çoluğumuza çocuğumuza ekmek almakta zorlanıyoruz. Ülkemizde ne savaş var, ne de kıtlık. Ama tarihimizde hiç olmadık kadar sefalete mahkum yaşıyoruz. BESAR'ın Ekim ayı verilerine göre açlık sınırı 28 bin lirayı ve yoksulluk sınırı 77 bin lirayı aştı. Emekli maaşı bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının yarısı bile değil. Bu sefaleti bize yaşatanların iktidarıyla yönetilmek istemiyoruz. Türkiye'nin en uzun süreli iktidarının, biz emeklileri ve çalışanları getirdiği nokta açlık ve sefalet oldu. Sadece emekliler değil, milyonlarca vatandaşımız işsiz ve günlük yaşamlarını devam ettiremiyor."

“TBMM dilekçe komisyonuna 100 bini aşkın imzalı dilekçe verdiklerini belirten Şanlı, sözlerine şöyle devam etti:
"Bir kez daha iktidarı ve TBMM'yi sorunlarımıza eğilmesini, taleplerimizi karşılamasını ve TBMM dilekçe komisyonuna verdiğimiz 100 bini aşkın imzalı dilekçemizde belirtilen isteklerimizin karşılanmasını istiyoruz. Bütün siyasi partilerimizi, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, meslek örgütlerini, örgütlü veya örgütsüz bütün halkımızı, basınımızı, bilhassa emeklileri bizlerle, yani emeklilerle dayanışmaya çağırıyoruz.”
BirGün
Damat anlatıyor 'Bakın burası çok önemli !'585 izlenme
TÜBİTAK'ta usulsüzlük: Yol parası ödenmiş ama yolculuk yapılmamış22 izlenme
Prostat kanseri: Yeni bir çalışma radyasyon tedavisi dozlarının önemli ölçüde azaltılabileceğini gösteriyor36 izlenme
AKP yandaşı Nagehan Alçı'dan çirkin ima! 'Suriyeli göçmenlere itiraz edenler bakalım Ukraynalı göçmenlere de itiraz edecekler mi?'58 izlenme
Bir soruşturma da CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e24 izlenme
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Hiçbir siyasi partiye verilmeyen listeler AKP’ye nasıl verildi?"184 izlenme
Kızı sapık şeyhin istismarına uğrayan baba konuştu: 50 milyon teklif ettiler143 izlenme
Narin cinayetinde yeni gelişme: Amca Salim Güran'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı132 izlenme