Yükselen döviz kurları karşısında devreye alınan Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin yarattığı yankılar sürüyor. Ekonomistler sistemin ekonomiyi ve vatandaşı daha da zora sokacak riskler barındırdığını anlatmaya devam ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre, son olarak eski Hazine Müsteşarı olan ekonomist Mahfi Eğilmez, blogunda ‘Kuru Hazine Koruyacak da Hazineyi Kim Koruyacak?' başlıklı bir analiz yayımladı. Bugüne kadar KKM hesaplarına yatan tutarın 591 milyar lira olduğuna işaret eden Eğilmez, bunun tamamının en başından beri yatırılmış olduğu ve doların ilk üç aydaki gibi bir artış sergilediğini (yüzde 27) varsayımı ile bir hesap yaptı. Eğilmez sistemin Hazine'ye yıllık yükünün 445 milyar lirayı bulacağını hesapladı.
TEK BİR NEDENİ VAR
Eğilmez analizi şöyle sürdürdü, “Merkez Bankası'nın rezervlerinin erimesinin ve Hazine'nin karşılaşacağı olağanüstü yüklerin tek bir nedeni var: Faizin doğru belirlenmemesi. Faiz tek başına sorunları çözemez ama eğer yanlış belirlenirse inanılmaz sorunlara yol açar. KKM bize bu sözün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtladı.”

Son ankette AKP'ye büyük şok!47 izlenme
İBB operasyonlarında yeni dalga: 53 kişi hakkında gözaltı kararı48 izlenme
Bursa'da 2 Suriyeli, kemer şeklinde özel yaptırılan ve bele takılan bir bıçakla, yine 3 Suriyeliyi gasp etti !755 izlenme
Cübbeli 'Arapları sevmeyen kafirdir' demişti, vatandaş: "10 sene tesettürlüydüm bunlar yüzünden açıldım"40 izlenme
31 Mart’ta sandığa gitmeyen 1.7 milyon kişi 23 Haziran’da ne yapacak?95 izlenme
Hani İslam hoşgörü diniydi ? Fatih'te 'Neden Ramazanda sigara içiyorsun' dayağı !484 izlenme
Erdoğan affetmişti: Ortaya çıkan gerçek şok etti31 izlenme
Soylu'ya yakınlığıyla biliniyordu: Yer altı dünyasının kritik ismi Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı!55 izlenme
Bayramda Türkler baklavayı unuttu, tatlıya Araplar doydu
15 Temmuz gazilerinden, AKP'lilerin FETÖ'ye af söylemlerine isyan! 'Bunu Kılıçdaroğlu söyleseydi yer yerinden oynardı!'
Turhan Çömez buğday mezarlığına girdi: “Türk çiftçisi açken onların buğdaylarını mezarlara gömmeye ne hakkınız var”
Devlet Bahçeli'den skandal açıklamalar! "O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir tatile çıkması lazım"