İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı. Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan ve Ankara'daki evinde arama yapılan Kocabıyık, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gazeteci Ceylan Sever'in aktardığına göre Kocabıyık’ın tutuklanma gerekçesi yalnızca Cumhuriyet gazetesine verdiği röportaj değil, röportaj öncesinde X hesabından yaptığı paylaşımlar olarak belirtildi. Kocabıyık’ın ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla alındı. Savcılık, Kocabıyık’ın paylaşımlarındaki ifadelerin 'eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak Cumhurbaşkanının onur ve saygınlığını zedelediğini' belirterek tutuklama talebinde bulundu.
Mahkemede Kocabıyık’ın avukatı, müvekkilinin geçmişte Süleyman Demirel ve Tansu Çiller’in danışmanlığını yaptığını hatırlatarak, “Devletle nasıl konuşacağını bilen birisidir. Paylaşımları, Cumhurbaşkanlığının saygınlığını hedef almamaktadır” savunmasını yaptı. Ancak mahkeme, Kocabıyık’ın paylaşımları bizzat yaptığını kabul ettiğini belirterek, suçun niteliği ve ceza sınırları gereği adli kontrolün yetersiz kalacağına hükmedip tutuklama kararı verdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanma sürecine dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Kendine darbe yaptın” ifadesini kullanan Kocabıyık, AKP’den ihraç edilmişti.
Hüseyin Kocabıyık, dün yayımlanan röportajında AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerde bulunmuş ve "Bu fikirlere sahipseniz, mücadelenize inanıyorsanız hapishaneyi göze alacaksınız, ölümü göze alacaksınız. Cezaevine girmek benim için hiçbir problem teşkil etmez” demişti.
Kocabıyık, AKP hakkında “Bir parti için; kuruluş beyannamesi, esasları, varlık nedeni, tüzüğü, programı esastır. Kriter bunlar ise AK Parti’de Erdoğan dahil herkes ihraç edilmeli, bir tek ben AK Parti’li olarak kalmalıyım. AK Parti kendi varlık prensiplerine ihanet etmiştir” eleştirilerini yapmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı belediye başkanı olduğu zamanlardan beri tanıdığını belirten Kocabıyık, “Belediye başkanı Tayyip Bey’le Cumhurbaşkanı Tayyip Bey arasında dünya kadar fark var tabii. O günlerdeki Tayyip Bey çelebi bir adamdı. Merhametli, fakir fukara babası, dost tabiatlı biriydi. Şimdi bambaşka biri var karşımızda ve ben artık onu tanıyamıyorum” demişti.
Gerçek Gündem
Rüşvetten yargılanan binbaşı: "Ülkücüyüm, Bahçeli ve Erdoğan hayranıyım"6 izlenme
Celal Şengör’den beklenen İstanbul depremi için tüyler ürperten öngörü20 izlenme
Tanju Özcan Turizm Bakanı Ersoy'a yanıt verdi: 'Savcılar bilirkişi heyetini tehdit etti'27 izlenme
Sahillerde havlu serecek yer kalmadı! Tabipler ‘sağlık sistemi çökebilir’ uyarısı yaptı!46 izlenme
Türkiye genelinde 50 mağazası olan Beta Ayakkabı konkordato istedi!333 izlenme
Terör örgütü PKK'nın fesih açıklamasına muhalefetten ilk tepki geldi: "Terör örgütü zaferini ilan ediyor"19 izlenme
Yandaş tarafta yeni kavga! Apoculuktan Bahçeli hayranlığına...89 izlenme
Yandaş Cemil Barlas'tan 65 yaş üstü vatandaşlara ağıza alınmayacak sözler!189 izlenme
İran'da başörtüsünü çıkartan genç Türk kızı rejim güçleri tarafından 6 kurşunla öldürüldü!
İstanbul Valiliğinin sokak köpeklerinin beslenmesini kısıtlayan 'yasak' kararı hayvanseverleri harekete geçirdi! Böyle protesto ettiler
"Biz geldiğimizde normal ambulans yoktu" demişti, Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez madde madde sayarak ambulans gerçeğini açıkladı!
Arınç'ın FETÖ'den yargılanan damadına şok!