Eski AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi ve eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, kara para aklama suçundan yargılandığı davada tutuklanmıştı.
Ünsal Ban, 13 aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı.
Ban'ın tahliyesine ilişkin paylaşım yapan İsmail Saymaz, şunları söyledi:
"Eski AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi ve eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, kara para aklama suçundan yargılandığı davada salıverildi. Sedat Peker’in yayınladığı görüntülerden sonra tutuklanan Ban, 13 ay sonra serbest…"
NE OLMUŞTU?
Suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.
Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sineren ise söz konusu iddiaları doğrulamıştı.
Öte yandan Ağustos 2022'de AKP Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Ayrıca çiftin yaklaşık 5 milyon Euro'ya Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da ortaya çıkmıştı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den şikâyetçi olmuştu. Bunun üzerine Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
Kaynak: Gerçek Gündem
Küresel gıda fiyatları düşüşünü yedinci aya taşırken Türkiye'de artmaya devam ediyor33 izlenme
89 yıllık zeytinyağı markası iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi15 izlenme
Nebati ‘Uyuyun, altı ay sonra uyanın’ demişti, işte faturası!66 izlenme
Özgür Özel'e "Bu değirmenin suyu nereden?" dediler, Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'nun butlandan önce açtırdığı ofisleri sordu17 izlenme
Ali Haydar Hakverdi: "Ankara ve İstanbul'da fark olacak"144 izlenme
Yer altındaki direniş 80 saati devirdi: Madencilerden 'Sesimizi duyan yok mu?' çığlığı35 izlenme
Erdoğan'a kızdılar, Türk kahvesi paketine İsrail bayrağı yerleştirdiler43 izlenme
Devlete ve VIP’e özel havalimanı!234 izlenme
Türkiye Afrin’e operasyon yaparken Yunan adasında dikkat çeken inşaat
AKP'li belediye Kılıçdaroğlu'nun toplantı yaptığı restoranı mühürledi!
Kızılay İçecek Direktörü Murad Özen kendine özel etiketlerle maden suyu bastırdı!
Sedat Peker gündeme getirmişti, Paramount Otel hakkında bomba iddia!