İsmail Türüt 2007 yılında, Hrant Dink’in katillerini öven “Plan yapmayın, plan” isimli bir türkü bestelemişti. Türüt, yıllar sonra yaptığı açıklamda “Ben Hrant Dink’in katillerine türkü yazmadım. Ozan Arif yazdı, ben besteledim. Bu parçayı bana mal edip fişimi çektiler” demişti.
YouTube’da hazırlanan şarkının klibinde ise, “Vatan satsa bir kişi, anında biter işi” sözlerine Hrant Dink’in Agos gazetesinin önünde yerde yatan görüntüsü, “Yasinler bitmez Karadeniz’de” sözlerine azmettirici Yasin Hayal, “Ogün böyle desinler” sözüne de katil zanlısı Ogün Samast’ın fotoğrafları eşlik etmişti.
İsmail Türüt, hemşehrisi suç örgütü lideri Sedat Peker için ‘Adam Var Adam Gibi’ adlı bir şarkı yaptı.
İsmail Türüt sahneye çıktığı Ankara Festivali’nde Gezi Parkı eylemleri üzerine yaptığı şarkıyı seslendirmişti. Şarkıda “Ankara’da festival, Taksim’de Gezi var; bu soysuzların var ya, her tarafta bezi var” sözleriyle başlıyor. Polisin övüldüğü, eylemcilerle ilgiliyse hakeratvari sözlerin yer aldığı şarkıda “Bunların çorbasında Siyonist’in tuzu var”, “teröristin bombası, polisin de gazı var”, “başörtülü bacıma saldıran edepsizler, camide göbek atan Allahsız şerefsizler” ve “devlete başkaldıran cezasını çekecek” gibi ifadeler kullanılmıştı.
15 Temmuz darbe girişimine karşı “Asın Şu Köpekleri” adıyla şarkı söyleyen İsmail Türüt, daha önce Kenan Evren ve Fethullah Gülen’i öven şarkılar yapmıştı.
Gülen Cemaati’nin darbe girişimine karşı şarkı söyleyen İsmail Türüt, 1990’lı yıllarda çıkardığı bir albümündeki şarkıda Fethullah Gülen’den övgüyle söz ediyor. Yine 15 Temmuz darbe girişimine karşı şarkı söyleyen İsmail Türüt, 12 Eylül 1980 darbesinin başındaki isim Kenan Evren için de övgü dolu bir şarkı söylemişti. Öyle ki Türüt, darbeci Kenan Evren’i Mustafa Kemal Atatürk’e dahi benzetmişti.
İsmail Türüt’e, 18 yıllık eşi Ayşe Türüt , aldatıldığı gerekçesiyle avukatı kanalıyla boşanma davası açtı.
Ayşe Türüt, çocukları , eşinden çocuklarının ihtiyaçları için her para istediğinde ağır küfür ve hakaretlere uğradığını, gururunun kırıldığını, bu durumun cep telefonu mesajlarıyla da sabit olduğunu vurguladı.
Beyaz TV’de ekrana gelen “Söylemezsem Olmaz” programına katılan İsmail Türüt “MÜYOBİR’de de MESAM’da da hırsızlar var. Ben bu ülkede en çok Karadeniz türküleri çalınan, okunan adamım. Bana paralar yolluyorsunuz. Alın o parayı müsait bir yerinize sokun.
Ananıza… Babanıza verin. Biz dilenci değiliz. Üç ayda bir 1 milyar… Komik komik rakamlar. Ayıp size, yazıklar olsun…” şeklindeki skandal ifadelerle izleyiciyi hiç ilgilendirmeyen şahsi problemini ekrana taşıyarak program sunucularını da seçtiği kelimeler sebebiyle zor durumda bırakmıştı.
Metiner’den Arınç’a 4 soru: 15 Temmuz gecesi neredeydin?347 izlenme
Hak talep eden işçilere parmak sallayan patronun itirafı! "Sen bir yevmiyenin peşinde koşan adamsın"39 izlenme
Ahmet Takan'dan bomba iddia! "AKP içinden muhalefete belge akmaya başladı, büyük skandallar ortaya çıkacak"42 izlenme
Sokak röportajında “Suriyeliler gidecek mi?” sorusuna vatandaşın yanıtı: “Bizim gitme ihtimalimiz daha yüksek görünüyor”43 izlenme
Ataşehir ihbarcısı tanıdık çıktı: İlgezdi’nin yeğeni34 izlenme
Seçime 13 gün kaldı: İşte 6 büyükşehirde son anket49 izlenme
Ukrayna duyurdu: Rus ordusunda üst düzey kayıp!52 izlenme
Sokak röportajında konuşan genç gerçekleri tokat gibi vurdu! “Adam senin ülkeni fingir fingir geziyor. Sen daha yaşadığın şehri gezemiyorsun”45 izlenme
İcralık olan yurttaş sayısı 21 milyon!
Demirören'in sahibi olduğu Milli Piyango'da yaşanan skandalı Orhan Uğuroğlu açıkladı!
Ensar Vakfı'na milyonlarca dolar aktaran Başkentgaz'dan yeni skandal! 9 haftadır kapalı olan işletmelerin doğalgazını kesti!
Sinan Ateş suikastında skandal: Şüpheli ismin MHP'li milletvekilinin evinde yakalandığını gösteren polis tutanağı kayboldu