Belediye, asansörlerin bakımını yapan firmadan alması gereken yüzde 10’luk payı da almadı. Dönemin belediye başkan yardımcısının imzası bulunan protokol gereği alınması gereken yüzde 10’luk paydan neden vazgeçildiği ise açıklanmadı. Çorum Belediyesi’nde dört yılda yedi kişinin de özel kalem müdürlüğü kadrosundan memur yapıldığı ortaya çıktı.
Rapora göre borçlanma limitini aşan belediye, borçlanmaya devam ederek borcu 357 milyon TL’ye yükseltti. Borç, vergi, sosyal güvenlik primleri ile diğer kamu idare payları toplamıyla bu borç 414 milyon TL’ye ulaştı.
Özel halk otobüsü ihalesini alan firmanın il ölçeğinde taşımacılık yapabilecek tek firma olması nedeniyle yasaklama hükümleri uygulanmasına rağmen halen faaliyetine devam ettiği ortaya çıktı. İhaleyi kazanan firma aylık KDV hariç 119.750 TL olan kiralama bedelini sözleşme tarihinden beri belediyeye ödemedi.
CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz da Başkan Aşgın’ın AKP’li meclis üyesi Kenan Özüyağlı’nın oğlunu isitisnai kadro olan özel kalem müdürlüğüne atayarak memur yaptığını söyledi. Aşgın’ın ablasının damadını da belediye kadrosuna geçirdiği iddia edildi. Yeğenini makam şoförü olarak işe aldığı ileri sürülen Aşgın’ın AKP’li eski milletvekili Feyzullah Kıyıklı’nın yeğenini de kendisine koruma yaptığı öne sürüldü.
Yılmaz, Sayıştay müfettişlerinin borçlanma hükümlerine aykırı olarak borçlanan belediye yetkilileri hakkında yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi. Yılmaz, Çorum Belediyesi’nin, kadrolaşmak amacıyla istisnai özel kalem kadrosunu kullandığını anlatarak “Dört yılda yedi kişi özel kalem müdürü olmuş ama biz özel kalem müdürünün değiştiğini hiç duymadık” dedi.
https://www.birgun.net/haberdetay/esdostakrababelediyesi.html
AKP'li belediyeden pazar artığı toplayan vatandaşlara skandal yorum! "Salı Pazarı sonrası temizlik yapılmıştır"35 izlenme
İBB’nin TÜRGEV kararını mahkeme iptal etti, yurt binaları kiralık çıktı!61 izlenme
Hakkari’den acı haber! Şehit var…122 izlenme
KAAN için tık yok, eğitim uçağının motorları yolda12 izlenme
Tunç Soyer’den çılgın proje: 96 bin haneye müjdeyi verdi102 izlenme
PISA sonuçları açıklandı! İşte Türkiye’nin uluslararası eğitim karnesi…95 izlenme
Esnaf faturalara böyle isyan ediyor: "İşletmeler batmak üzere!"48 izlenme
Düzce depreminde neler yaşandı? İşte tüm soruların yanıtları50 izlenme
Gezi Daası'nda şerh düşen hakim sürüldü! 5 bin 426 hakim savcının görev yeri değiştirildi
600 bin işçi ve 4,5 milyon memur için kötü haber: İktidarın zam planı ortaya çıktı!
Vatandaştan yolsuzluk, yasak ve yoksulluk tepkisi: "Bu iktidar bizi yerin dibine soktu!"
Kemal Kılıçdaroğlu ıslak imza ile hazineden devletin 6 milyar TL'sinin nasıl çalındığını anlattı! 'Tek bir imzayla, 6 milyar lira çeteye peşkeş çekildi'