Erdoğan'ın 'katil' dediği ve 2019 seçimlerinde bol bol malzeme yaptığı Sisi'nin elini sıkmasının ardından sosyal medya kullanıcıları ardı ardına, İçişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Erdoğan'ın daha önceki yıllarda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Mısır ile ilgili sarf ettikleri cümleleri paylaşmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beni Sisi ile barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum" demişti. Ancak bugün kimseye gerek kalmadan Sisi'nin elini dostane şekilde sıkarak fotoğraf verdi.

Erdoğan yıllarca 'Esed' diyerek vurgu yaptığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşebileceğini söyleyerek tavır değiştirmiş ve dış politika gündeminde yer tutmuştu.
2013 yılında zehir zemberek sözler söylemişti
Erdoğan ise Mısır ile ilgili söylemlerinde "Biz Mısır'ı görmezden gelirsek Osmangazi'nin torunlarının ruhu karşısında eziliriz" diyerek R4BIA etiketi kullanmıştı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Esed'in yakın dostu CHP'nin şimdi de Mısır'da Sisi ve darbecilere koşmasına şaşırmıyoruz" diyerek muhalefeti suçlamıştı.

2013 yılında neler olmuştu?
Dönemin Genelkurmay Başkanı olan Abdülfettah esSisi, 3 Temmuz 2013’te Mısır’da askeri darbe yapmıştı. Seçimle iş başına gelen Muhammed Mursi, askeri darbenin ardından görevinden alınıp hapse atılmıştı. Türkiye, Mursi’nin yerine Sisi geçince, büyükelçisini çekerek Mısır ile ilişkilerini askıya almıştı.
Erdoğan, Sisi hakkında daha önce, “Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50'ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı, bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi” demişti.
Erdoğan ayrıca, "Beni Sisi ile barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum. Halkın yüzde 52'sinin oyunu almış Mursi'yi ve arkadaşlarını mahkum eden bir antidemokratla aynı masaya oturmam" diye konuşmuştu.
halktv.com.tr
Bebek Otel'de kalan ünlü isimler gizli kameraya kaydedilmiş! Hepsi dosyada14 izlenme
Ülke hızla Araplaştırılıyor! Taksim’deki kafenin menüsü: Türkler çeviri yapıp sipariş veriyor30 izlenme
Papazın yanında şehadet işareti yapan Türk konsolosun öz geçmişindeki flaş detay45 izlenme
Antalya’nın Demre ilçesinde sebze meyve toptancı halindeki bir depoda meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı10 izlenme
Sedat Peker'den bomba Erkam Yıldırım açıklaması! "Yeni bir mecraya geçeceğiz"52 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan kendisine açtığı davayı geri çekme mesajı veren Erdoğan'a: 'Sen kimsin de kimi affediyorsun!'46 izlenme
Tunç Soyer çorba dağıttı, Esenyurt Kaymakamı rahatsız oldu!61 izlenme
Zihinsel engelli kadına tecavüzle yargılanan tarikat liderinin cezası belli oldu25 izlenme
Otizmli öğrenciyi merdivenden fırlatmıştı: Kamera kaydına rağmen 'itmedim' dedi!
'Burası şeriat ülkesi' diyerek Yılbaşı Pazarı’na saldıran bakın kim çıktı
Tecavüzcü şeyhle fotoğrafı çıkan Gökçek sahte fotoğrafa sarıldı!
Türk Tabipleri Birliği: "Laikliği savunmak suç değildir, anayasal bir haktır"