Yerel seçimler yaklaşırken emekliler 3 bin TL'ye çıkarılan ikramiyelerden yana şikayetçi.
Emekli vatandaş 3 bin TL'lik ikramiyeye itiraz ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere seyyanen zam taleplerini "tahrik" olarak nitelemiş ve bütçede emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın imkansız olduğunu savunmuştu.
Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erdoğan'ın açıklamasına karşılık olarak 29 Şubat’ta açıklama yaparak “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” demişti.
Kısa Dalga'dan Mehmet Çetingüleç'in iktidar kulislerinden aldığı son bilgilere göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü (yarın) yapılacak kabine toplantısından sonra emekli ikramiyelerine yönelik bir açıklama yapacak.
Buna göre Erdoğan'ın bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını duyuracağı öne sürülüyor. Böylece 2023 yılında 2 bin TL olan ikramiyeye 5 kat zam yapılmış olacak.
İktidar kanadından kulislere yansıyan bilginin doğru çıkması halinde emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 10'ar bin TL, yani toplamda 20 bin TL ikramiye alacak.
Gerçek Gündem
TÜİK’ten işsizlik masalı21 izlenme
Şahan Gökbakar'dan iktidara bir şarkı daha geldi! "Yeniden ister misin deseler..."111 izlenme
Türkiye Rusya'dan ilk kez şeker ithalatına başladı!81 izlenme
Ek zam bekleyen emekliye soğuk duş! Hiç beklenmedik gelişmeler yaşanıyor: Emeklinin payına yine hayal kırıklığı mı düşecek?47 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'ne Erdoğan tedbirleri iddiası! Kampüs kapatıldı, dersler online oldu35 izlenme
Afrin harekatı başladı! Türk savaş jetleri PYD’yi bombalıyor332 izlenme
"Enflasyon hesabından ücretli ve emekliler zararlı çıktı"55 izlenme
Avustralya Merkez Bankası 12 yıl sonra faiz artırmaya karar verdi53 izlenme
Sendika başkanıyla tartışan Milli Eğitim Müdürü hakkında 'Erdoğan'a hakaretten' soruşturma!
Kendi mahallesinden AKP'ye ağır eleştiriler
Tanju Özcan'ın tutuklanmasına CHP'den tepki! Murat Emir: "HSK'ya şikâyet ettiği savcı istedi"
Tonlarca oy pusulası için ihale: YSK'da neler dönüyor?