AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süredir tartışılan normalleşme sürecinin ilk adımları açıklandı.
Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise “En önemli şey salgının ortasına bile gelmedik. Henüz bir şeyi halletmiş değiliz” uyarısında bulundu.
Yeni Şafak’tan Aybike Eroğlu imzalı habere göre, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’nin ‘salgın kontrol noktası’nı geride bıraktığını ve bu nokta iyileşen hasta sayısının günlük vaka sayısını geçmesiyle sağlandığını söyledi.
“Şimdi salgın kontrol bölgesindeyiz. Bulunduğumuz evrede, normalleşmeye geçme, tedbirlerin yavaş yavaş ortadan kaldırılması gibi planlar yapılabilir. Fakat hiçbir şey bitmiş değil. Önümüzde uzun bir yol var, tedbiri elden bırakmamak şart” diyen Ceyhan özetle şunları kaydetti:
“Rahat bir havaya girersek tekrar vaka artışlarıyla karşılaşabiliriz. Dünyada bu noktaya ulaşıp, tedbirleri azaltmaya başlayan Japonya ve Singapur gibi ülkelerde yeniden vaka artışı yaşandı. Japonya OHAL ilan etmek zorunda kaldı. Biz bu noktada bir hata yaparsak tekrar en başa döneriz. O yüzden çok dikkatli, yavaş yavaş bir adım atıp virüsün tepkisini ölçüp, daha sonra diğer adımı atacak şekilde hareket etmek gerekiyor.
En önemli şey salgının ortasına bile gelmedik. Henüz bir şeyi halletmiş değiliz. Gevşeyip bu iş nasılsa halloluyor gibi bir düşünceye kapılırsak tüm çabalar boşa gider, en başa dönebiliriz. Onun için hazır bu kadar şey başarılmışken, ipin ucunu kaçırmadan dikkatli bir şekilde tedbirlere uymaya devam edelim.”
İMO seçimlerini AKP'ye yakın isim kazandı, salondan tekbir sesleri yükseldi14 izlenme
Boğaziçi'ndeki cinayet tüm Türkiye'yi sarstı! 15 yaşındaki çocuğu öldürdü, geçmişi dehşete düşürdü24 izlenme
AKP’li eski vekilden çok konuşulacak itiraflar! "Trenden zorla atılanlar oldu"34 izlenme
Ağır hasta sayısında endişelendiren artış!62 izlenme
Savunma Sanayii Fuarı'nda Filistin protestosu: "Bebekler katlediliyor", "katiller" diyen protestocular, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı17 izlenme
Özgür Özel, terörist başı Öcalan'ın çağrısının perde arkasını anlattı! "Bir yıldır görüşülüyormuş"26 izlenme
Okul tuvaletinde gizli kayıt şoku! Kolej öğretmeni tuvaletlerde öğrencileri kaydedip görüntüleri satmış!11 izlenme
Türkiye'nin dev holdingi iflasla boğuşuyor! Süper Lig ekibinin ana sponsoruydu31 izlenme
Ekonomistler Mart enflasyonunu değerlendirdi: "Asıl pahalılık yolda"
‘Erdoğan kara kutusundan vazgeçemiyor’…’Diğer bakanların bilmediği sırlara sahip’
Laikliğe aykırı protokole paralar saçılmış: Aile Bakanlığı Kuran kurslarına 61,8 milyon TL harcamış
Yüzbinlerce kişi icralık oldu! Krediler patladı!