Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
* İnsanın sesine kulak vermeyen devletler çok büyük acılar ve yıkımlarla karşılaşabiliyor. Bugünün dünyasında vatandaşıyla güçlü bağlar tesis edemeyen devletlerin iç ve dış müdahalelere karşı çok daha korunmasız kaldığını görüyoruz.
* Bölgemizde bu vahim hataya düşen pek çok devlet ve yönetim var. Türkiye’nin farkı devlet ile millet arasındaki güçlü bağa sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır. Bu sebeple dimdik ayakta kalmayı ve gücümüzü sürekli arttırmayı başardık.
GEÇMİŞTE YAPILAN HATALARI KÖKLÜ REFORMLARLA GİDERDİK
* İnsan merkezli olmayan her yapının yıkılmaya mahkum olduğunu unutmuyoruz. Türkiye olarak son dönemde köklü reformlarla geçmişte yapılan hataları giderdik. Milletimizin kamu kurumları karşısındaki hak arayışını ne kadar çoğaltır, çeşitlendirir ve etkin hale getirirsek devletimizin o derece güçlü olacağına inanıyorum.
* Kamu imkanlarını belirli güç odaklarının tekelinden çıkarıp milletimizin emrine verdikçe içeride ve dışarıda çok güçlü adımlarla yolumuza devam etmeye başladık. Önümüzdeki dönemde de bu adımları atmayı sürdüreceğiz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızın en önemli ögelerinden bir tanesi de işte bu sağlam altyapı olacaktır.
70 YILLIK ÇOK PARTİLİ DEMOKRASİ TECRÜBEMİZ VAR
* Yaptıkları sorgulanmayan devlet yönetimi artık geride kalmıştır. Bunun yerine hukuka, insan haklarına dayalı, şeffaf ve güvenilir devlet yönetimi genel kabul haline gelmiştir. Güvenlik sorunlarını çözmüş refah düzeyini yükseltmiş bir ülke çok yüksek standartlar ortaya koyabilir. İnsan haklarında en ileri gözüken bazı ülkelerin nasıl süratle despotlaştıklarını görüyoruz. 70 yıllık çok partili demokrasi tecrübemiz var. Hukuk külliyatımızda bireyi önceleyen bir birikime sahibiz.
SİZ BİR NUMARA DEĞİLSİNİZ
* Türkiye şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. AB bize şu ana kadar STK'lar vasıtasıyla 3 milyar euro destek sağlamıştır. Dünyanın en güçlüler çıkıp ne diyor biz bir numarayız diyor hayır siz bir numara değilsiniz. Biz mültecilere 40 milyar doları aşan destek verdik. Dünyada az gelişmiş ülkelere veya mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye'dir. Bunu OECD rakamları da söylüyor, ben demiyorum.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdoganombudsmanlikkonferansinda5457370/
İşte Türkiye'yi getirdikleri nokta! Erdoğan'ın elinden mikrofonu alan çocuk Kılıçdaroğlu'na 'hain' dedi!50 izlenme
Türkiye Milli Botanik Bahçesi Bilal Erdoğan’ın Okçuluk Vakfı'na feda ediliyor!150 izlenme
Suriye'deki tutuklu Türk kurtuldu24 izlenme
AFAD başkanı yangınların bilançosunu açıkladı21 izlenme
İBB’nin parasını bulduğu 6 projeye tek imzalık onay çıkmadı!44 izlenme
İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nı geçemedi70 izlenme
Müdür, öğretmenleri AKP iftarına çağırdı17 izlenme
AKP'li ilçe başkanı kamu kurumunu bastı, memurun üzerine yürüdü !1057 izlenme
Muharrem İnce: Bu seçimin sloganı bir tanedir
Saldırgan Selçuk Tengioğlu'nun kızı CHP Genel Merkezi'ni aradı
Dilan Polat'ın o sözleri akılllara geldi: "Akıllı kadınım ben. Kafamda 50 tane plan. Ekmek teknemi korurum. Çelik zırhlarla çıktık o merdivenlerden. Yedirir miyim ben? Holding oldu burası"
Alkolde vergi gerçeği: 94 liralık ürün 335 lira!