Gazeteci Murat Yetkin, eski Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın koltuğunda 16 ayı doldurduğu 6 Kasım itibarıyla görevden alındığını belirterek, "Gerekçe daha önce yine kendi tercihiyle göreve getirilen Murat Çetinkaya’nın faizleri yeterince düşürmemesi idi.
Uysal’ın yerine Erdoğan’ın elinde kalan, açık konuşalım en ağır ekonomi topu olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı. Ağbal, Cumhurbaşkanının Hazine ve Maliye Bakanı damadı Berat Albayrak’ın icraatını dengeleyen isim olarak biliniyordu." diye yazdı.
Murat Yetkin, görevden alınan Murat Uysal'ın Erdoğan ve Berat Albayrak yönetiminde enflasyonun sebebi olarak gösterdiği, istendiği kadar düşüremediği için göreve getirildiğini belirterek, "Uysal görevi devraldığında 21,25 olan Merkez Bankası gecelik borçlanma faizi, bugün 11.75. Enflasyon oranı Uysal’ın faizleri düşürmesini takip eden iki ayda yüzde 15,01’den 8,55’e düşmüş ama o arada TÜİK yönetimin ve enflasyon hesaplama yönteminin değiştirilmesine rağmen şu anda resmi rakamlarla 11,89’a çıkmış durumda.
Dolar kurunu suni olarak düşük tutmak için devlet kaynaklarından harcanan milyarlarca dolara rağmen, Uysal’ın görevi devraldığı gün 1 ABD doları 5,7 lirayken, bugün 8,5 lira." ifadelerini kullandı.
Erdoğan ‘Vatandaşı enflasyona ezdirmedik’ dedi ama vatandaş aynı fikirde değil: "İnsan onuruyla alay ediyorlar"23 izlenme
Öğretmen atamasında ‘sözlü mülakat’ isyanı!234 izlenme
Özgür Özel'den saldırı sonrası ilk açıklama20 izlenme
ABD’li McKinsey gitti İngiliz Deloitte geldi!142 izlenme
İBB Meclisi İmamoğlu’na o yetkiyi vermedi!176 izlenme
TESK Başkanı Palandöken: İsrail ürünlerine başlatılan boykot esnafın cirosunu düşürdü22 izlenme
Alevlerle mücadelede son durum: Beş bölgede daha alevler yükseldi, kara yolu ulaşıma kapatıldı37 izlenme
Geçim derdindeki vatandaşlar umudunu yine piyangoya bağladı: Gişedeki kuyruğun ucu görünmüyor39 izlenme
Acemoğlu: "Türkiye birçok ülkeden daha hızlı yaşlanacak"
MHP'li başkana MHP'li üye de tepkili: "Cebinden ödesin"
EMO'dan elektrik düzenlemesine tepki: "Kullanılmayan elektriğin parası alınacak"
Turhan Çömez, tarımda yaşanan skandalları anlattı: "Bakanlık tarım mezarları açtırdı, tonlarca buğday toprağa gömüldü"