Türkiye uzun zamandan beri ara ya da erken seçimi tartışıyor. Başta CHP'nin yerel seçimlerin ardından belediyelerine yönelik yapılan operasyonlardan sonra başlattığı, muhalefetin de topyekun destek verdiği erken seçim tartışmalarına hem Erdoğan hem de Bahçeli kapılarını kapattığı açıklamaları peş peşe yaptı.
Hem Erdoğan hem de Bahçeli, erken seçimlere kapılarını kapattığı açıklamalarında seçimlerin zamanında yapılacağını ifade etmişti. Ancak Hürriyet'te yer alan habere göre seçim için planlanan tarih Kasım 2027.
Erdoğan'ın başkanlık ettiği son MYK toplantısında kurmaylarına seçim kampanyası için net bir bir yön çizdiği ifade edildi. Erdoğan'ın, "Bir an önce 25. yılın vurgusu ve önemi üzerine çalışmaya başlayın. Bu noktada vatandaşlara sadece bugüne kadar yaptıklarımız değil, yaptıklarımızın arka planlarının da anlatılması konusunda gereken hazırlığı yapın” talimatını verdiği ifade edildi.
Erdoğan'ın talimatını verdiği seçim için sloganların ana temasının da belirlendiği aktarıldı. Seçim kampanyasında sloganların ana temasının huzur ve istikrar teması olduğu belirtildi. AKP içinde yapılan değerlendirmelerde Erdoğan için, "Bölgedeki savaş ve belirsizlik ortamında Türkiye’yi bir huzur ve istikrar adası olarak koruyan lider" anlatısının seçim kampanyasının ana omurgasını oluşturması hedefleniyor.
Bununla beraber AKP'nin 25. yıl kampanyasında etkinlikler, organizasyonlar ve dijital alanda özel içerikler de yapılan hazırlıklar kapsamında yer alacak.
HKP'den Erdoğan’ın mezun olduğunu iddia ettiği liseye 'diploma' başvurusu!72 izlenme
CHP’li Başkan'dan görülmemiş tasarruf: 9,4 milyon lira!298 izlenme
Refah artacağına ülke iyice fakirleşti33 izlenme
Rusya Savunma Bakanlığı 'Ukrayna'nın liman kenti Odessa'da bir askeri havaalanında ABD'den gönderilen silahların depolandığı hangarı vurduk!'87 izlenme
İBB dava açtı, Mehmet Cengiz’e ait köşkün tadilat ruhsatı iptal edildi30 izlenme
Sistem 'Yapboz'a döndü! 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi değişiyor mu?19 izlenme
Resepsiyonda kendisini karşılayan valiyi es geçen albay, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.26 izlenme
Erdoğan 15 Temmuz'da neden A Haber'e bağlanamadı: 'Rest' iddiası!181 izlenme
19 işten 17’sini ihalesiz veren TEMSAN: İstisnaların kapsamını genişlettik!
Türkiye alev alev... İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'da orman yangınları
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Müslümanların zihinleri bulanıyor' diyerek çağrı yaptı: Sosyal medyada da 'Tebliğciler' dönemi mi başlıyor?
Mutfakta yeni zamlara hazır olun