2025 yılının ilk beş ayında tekstil sektöründe sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Artan maliyetler, düşen siparişler ve finansmana erişim zorluğu nedeniyle 71 büyük tekstil şirketi konkordato ilan etti. Bu şirketlerden biri de 34 yıldır sektörde faaliyet gösteren Baltalı Grup oldu. Şirket, Denizli ve Afyon’daki iki fabrikasını kapatma kararı aldı.
Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, kapatma kararını finansman sıkıntısı ve talep daralmasıyla açıkladı. DRT TV’ye konuşan Baltalı, “Fabrikaların kapanmasının siyasi ya da yerel yönetimlerle bir ilgisi yok. Finans kuruluşları, tekstili riskli gördüğü için kredi vermek istemiyor. Siparişler artarsa kapattığımız tesisleri yeniden faaliyete geçireceğiz” dedi.

Baltalı, sektörde yaşanan yapısal sorunlara dikkat çekti. Döviz kurundaki artışın enflasyon oranının gerisinde kalmasının rekabet gücünü zayıflattığını belirtti:
Baltalı, Afyon’un Hocalar ve Denizli’nin Çal ilçelerindeki tesislerin tamamen talep daralması nedeniyle kapatıldığını söyledi.

Derya Baltalı, yalnızca kendi şirketinin değil, genel olarak sektörün büyük bir darboğazda olduğunu vurguladı:
Baltalı, pandemi döneminde uygulanan kısa çalışma ödeneğinin yeniden gündeme alınmasını önerdi. İş gücünü korumanın önemine dikkat çeken Baltalı, “Pandemi kadar olmasa da şu anda da çok zor bir dönemden geçiyoruz” ifadesini kullandı.
Baltalı sadece tekstilde değil, genel olarak büyük bir kriz yaşandığını ifade ederek sözlerini şu ifadeler ile noktaladı:
Enflasyon ve kur dengesizliği nedeni ile 2 fabrikasını kapatan Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, , 6 Eylül 2024’te Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kuruluvefat eden M. Abdülkadir Uslu’nun yerine başkanlık görevine getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iki bin 500 kadın çalışanıyla Türkiye’nin en çok kadın işçisinin istihdam edildiği bu fabrikada 31 Ocak 2023'te "Emekçi Kadınlarla Buluşma Programı" düzenledi ve burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en çok kadın işçi çalıştıran fabrikasında üreten, emek veren, değer ortaya koyan kadınlarla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

halktv.com.tr
Kaynak:Dünya
Al Hilal, Neymar ile 2 yıllık sözleşme imzaladı30 izlenme
Spor, sanat ve iş dünyasını titreten itiraflar6 izlenme
Şirketlere genel aydınlatma ayrıcalığı: Vatandaş faturalarını ödeyemiyor, elektrik şirketleri kasalarını tıka basa doldurdu!41 izlenme
Çankırı'daki depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan iki il için 6,8'lik deprem uyarısı23 izlenme
Türkiye'ye yeni göç dalgası kapıda! 100 bin kişi harekete geçti14 izlenme
Mansur Yavaş’tan bir destek paketi daha!60 izlenme
Hatay Dörtyol'da kayıp atları savcılığa bildiren veteriner işleri müdürü hakkında soruşturma!104 izlenme
Canlı yayında bomba kulis bilgisi! 'Ankara Emniyeti hallaç pamuğu gibi atılacak'31 izlenme