AİHM’e giden Evrensel Yol Partisi Genel Başkanı Metin Güler, 24 Haziran seçimleri öncesinde de Erdoğan’ın diploması için başvuru yaptı. Referandum ve Erdoğan’ın diplomasına ilişkin Güler’in davalarını aynı dosyaya alan AİHM, raportörler aracılığı ile yarın başvuru hakkında ilk değerlendirmesini yapacak.
Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi mezunu olduğu belirtilen Erdoğan’ın öğrenim gördüğü yıllar, mezun olduğu fakülte ve bölüme ilişkin tartışmalarda iç hukuk yolu tükenince uluslararası mahkemeye başvurmanın yolu açıldı. Erdoğan’ın 1 Temmuz 2014’te yaptığı adaylık başvurusundan 4 gün önce noter tarafından tasdik ettiği diplomasının sahte olduğunu savunan Evrensel Yol Partisi Genel Başkanı Metin Güler, diploma tartışmasına ilişkin 24 Haziran öncesinde AİHM’e başvuru yaptı.
İlk inceleme yarın
16 Nisan referandumunun ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz oyları geçerli saymasına ilişkin davaların Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay kararları ile sonuçlanmasının ardından AİHM’e giden Güler, 24 Haziran seçimleri öncesinde de Erdoğan’ın diploması için başvuru yaptı. Referandum ve Erdoğan’ın diplomasına ilişkin Güler’in davalarını aynı dosyaya alan AİHM, raportörler aracılığı ile yarın başvuru hakkında ilk değerlendirmesini yapacak.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/967548/Erdogan_in_tartismali_diplomasi_AiHM_nin_gundeminde.html
Altılı Masa’nın en çok konuşulan 12 seçim vaadi40 izlenme
15 Temmuz'da hayatını kaybeden gazetecinin oğlu, AKP'yi yerden yere vurdu!1001 izlenme
Birleşmiş Milletler, Suriyelilerin illere göre dağılımını açıkladı!44 izlenme
Savaş vakti yaklaşırken, İranlıların telefonlarına esrarengiz bir mesaj geldi16 izlenme
Diyarbakır'da evlenme teklifini reddeden kızın kına gecesini basıp, damada kurşun yağdırdı!50 izlenme
Kızılay Doğanay Kardeşleri krizden kurtardı: 10 milyon Euro'ya çalışmayan şalgam fabrikasını satın aldı21 izlenme
Benzin ve motorine büyük zamlar yolda48 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 19.650 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.082.610'a, can kaybı 18.861’e yükseldi!71 izlenme
AKP'nin kendi değiştirdiği ihale kanunlarına uymadığı tespit edildi
Depremde kızını kaybeden Orhan Aydın masayı yumruklayarak isyan etti: "Hiç mi vicdanınız şerefiniz yok?"
Fatih Portakal'ın veda konuşması tekrar gündemde! Ayrılma sebebi tehditler mi?
Son Dakika: Borsa İstanbul BİST 100 endeksi günü %1,28 artışla 2.601 puandan kapattı.