Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayalim' diye bahsettiği şehir hastaneleri, Erdoğan'ın hayalindeki gibi olmadı. Şehir hastaneleri ne vatandaşı ne de Hazine'yi mutlu etti. Son olarak Trabzon’da Akyazı dolgu alanın üzerinde yapımına başlanan Trabzon Şehir Hastanesi inşaatı durduğu iddia edildi. Resmi bir açıklama yapılmadı ancak iddia AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun açıklamasıyla ciddileşti.
Mumcu, yerel haber sitesi “61 Saat”in sorusunu yanıtlarken şu ifadeleri kullandı:
“Şehir hastanesinde yavaşlama var. Takdir ederseniz müteahhitlerde, fiyat artışından dolayı sıkıntı söz konusu. Yakında çözüleceğini ümit ediyorum. Muhtemelen yeniden ihale yapılacak. Muhtemelen yeniden ihaleye girecek.”
Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, Akyazı dolgu alanındaki çalışmaları sıkı takip eden Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, inşaatın durmasıyla ilgili farklı bir iddia ortaya attı. Bektaş, "Trabzon Şehir Hastanesinin geçici durdurulması hastaneyi taşıyacak zeminin taşıma gücünün yeniden sorgulanması için son bir şanstır” dedi.
TOKİ jeofizik raporuna göre kazıkların oturduğu temelin, üstteki dolguyla eşit elektriksel öz dirence sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bektaş , "TOKİ raporuna göre kazıkların oturduğu orta sağlamlıktaki Beşirli Formasyonu rezistivitesi (direnç) düşük (1550 Ohm) killi, kumlu seviyeler içermektedir. Bu tür seviyeler Japonya’da olduğu gibi beklenmeyen oturmaları yıllarca sürdürebilir. Akyazı’da çözme kazıklarla birlikte devam edebilir.
Jeofiziksel olarak benzer su muhtevası, benzer kayaç, benzer kayaç boşluğu ( porozite) ima eder. Temel kayaç ayrıca oturma özelliği daha yüksek (1550 Ohm) killi, kumlu ara seviyeler içerir" diye konuştu.
3 Kasım 2021 tarihinde “Geocarto International” adlı dünya çapındaki en üst düzey bilimsel dergide yayımlanan bir makale, hem 40 bin kişilik stadyumun bulunduğu Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin, hem de bu dev hastanenin ciddi risk altında olduğunu bilimsel olarak ortaya koydu. Avrupa Uzay Ajansı'na ait uydudan alınan verilerden stadyumun bulunduğu bölgede yoğun çökme ve yükselme olduğu, bazı alanların yılda 9.7 milimetre çöktüğü; bazı alanların ise yılda 3.9 milimetreye kadar yükseldiği tespit edildi.
900 yataklık Trabzon Şehir Hastanesi’nin yapımı için 22 Eylül 2020’de kimseye duyurulmadan gizli kapaklı yapılan ihale yaklaşık 1 milyar 99 milyon TL’ye özel olarak davet edilen Kalyon İnşaat’a verilmişti. İmzalanan sözleşmeye göre hastanenin 28 Ocak 2023’te tamamlanması gerekiyor.
Alanya'da yerleşik yaşayan Norveçliler Milli Bayramları'nda Atatürk anıtına yürüdü, çelenk koydu!40 izlenme
Yandaş medyanın ABD karşıtlığı bir gün sürdü!148 izlenme
Koronavirüs tedavisi tamamlanan hasta eve döndükten 1 saat sonra öldü!96 izlenme
AKP'ye oy vermeyen İstanbullular iktidar tarafından cezalandırılıyor!50 izlenme
Bursa'da Öztürk ailesinin dramı yürek dağlıyor!81 izlenme
10 ay sonra açıklandı! Saray’ın müteahhidine 320 milyon TL’lik ihale!56 izlenme
Diyanet projesiyle 'insan kaçakçılığı': 15 yaşındaki çocuk 'dede' yapılmış, yurt dışına gönderilen 20 kişi geri dönmemiş!86 izlenme
İmamoğlu harekete geçti: 4 yandaş gazeteci hakkında suç duyurusu!20 izlenme
Şehit polis Fethi Sekin’in yeni görüntüleri ortaya çıktı!
AKP’nin Kızılay üzerinden yürüttüğü İzmir’i ele geçirme planı deşifre oldu!
İsrail'e düzenlenen hava saldırısı sonrası İran'ın başkenti Tahran'da akaryakıt istasyonlarında yoğunluk yaşanmaya başladı
LGS’de büyük çöküş! Öğrencilerin sadece yüzde 18,3’ü yerleşebildi