Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Ekim 2021 günü İstanbul Kısıklı'daki evinin yakınında yer alan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı.
Eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve torunu Canan Aybüke'nin de kendisine eşlik ettiği alışverişte Erdoğan, iki alışveriş arabasını gevrek, kuru meyve, bisküvi, gofret ve meyve suyu gibi ürünlerle doldurdu.
Toplamda 1002 lira ödeyen Erdoğan, market çıkışında yaptığı açıklamada, “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler, kalite, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” dedi.
SÖZCÜ, Erdoğan'ın market alışverişi sırasında, bisküvi, gofret ve kraker ürünlerinin yer aldığı reyonun önünde çekilen bir fotoğrafından yola çıkarak söz konusu ürünlerdeki son 18 aydaki fiyat hareketliliğini mercek altına aldı.
Türk Lirası'nın tarihi dip seviyeleri görmesine neden olan yeni ekonomi politikasının sonuçları Erdoğan'ın baktığı reyonda da görülüyor.

21 Ekim 2021 tarihinde Merkez Bankası faiz indirimlerine başlarken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım 2021’de katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada Türkiye’nin ‘yeni ekonomi modeline’ geçtiğini ilan etmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni ekonomi modeliyle, yüksek faiz vererek sıcak para çekme politikasını elimizin tersiyle itiyoruz. Düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz” demişti.
Ancak uygulanan program ile ekonomide tüm dengeler alt üst oldu. Enflasyon canavarı günden güne büyürken, temel gıda maddeleri, su, doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları ile bunalan vatandaşın hayat pahalılığından şikayet de çoğaldı. Erdoğan'ın bu duruma cevabı “Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim” oldu.
İşte Erdoğan’ın Ekim 2021’de önünde poz verdiği Tarım Kredi market reyonunda yer alan atıştırmalıkların fiyatının son 18 aylık değişimi:

Emekli maaş zammı belli oldu53 izlenme
Dincilerin hedefindeki yazar Mustafa Öztürk 'Yatın kalkın da Atatürk'e ve Cumhuriyet'e dua edin !'780 izlenme
İhbar yağıyor! Barolar Birliği Başkanı çağrı yaptı: "Kaçıyorlar, çıkış yasağı koyun"50 izlenme
Türkiye aşıda dışa bağımlı hale geldi: Tamamını üretiyorduk şimdi hepsi ithal!35 izlenme
Özlem Çerçioğlu, İmamoğlu'nun projesi Kent Lokantasını Bakana kendisinin gibi anlattı! Sosyal medya ayağa kalktı14 izlenme
Eski komşusundan Erdoğan’a isyan 'Bu dünyanın üstü varsa altı da var. Mezara indikleri gece verebilirlerse bizim sualimizi orada versinler !'12952 izlenme
TikTok'ta yayın yaptı diye akrabalarından sokak ortasında darp! Saçından sürüklediler32 izlenme
Depremin merkez üssü Elbistan'da 51 yıl sonra CHP kazandı32 izlenme
Talep karşılanamıyor: Şeker karaborsada!
Skandal görüntüler! Kaçak Afganları resmi plakalı araçla mahallenin ortasına bıraktılar!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.193 yeni vaka tespit edilirken, 10 kişi hayatını kaybetti, 1.354 kişi sağlığına kavuştu!
TRT sunucusu Çelik’in evine giden polisleri Süleyman Soylu mu aradı?