Cumhur İttifakı'nın yeni anayasa çalışmalarıyla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığının önüne açacağı yorumları yapılırken Toplum Çalışmaları Enstitüsü'nün bugün yayımladığı "Türkiye Seçmen Eğilimleri Araştırması"ndan çarpıcı sonuçlar geldi.
Erdoğan'ın "Ömür boyu cumhurbaşkanlığı yapma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Olumsuz ve çok olumsuz cevabını verenlerin oranı" yüzde 70 oldu. Kendisini "muhafazakar" ve "İslamcı" olarak tanımlayanlarda ömür boyu cumhurbaşkanlığına karşı olumsuz görüş belirtenlerin oranı yüzde 50 bandında olması dikkat çekti.

Katılımcılar Erdoğan'ın ömür boyu cumhurbaşkanlığı yapma ihtimalini yüzde 11.5 "çok olumlu", yüzde 18.5 "olumlu", yüzde 37 "olumsuz", yüzde 33 "çok olumsuz" olarak değerlendirdi.

Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 52 olurken CHP'nin cumhurbaşkanı adayı görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını büyük çoğunluk "siyasi" olarak değerlendirdi.

"Ekrem İmamoğlu'nun önümüzdeki bir yıl içerisinde hapishaneden çıkabilecek mi?" sorusuna yüzde 39.6 "hayır", yüzde 21.9 "evet", yüzde "23.9" belki, yüzde 14.6" ise bilmiyorum yanıtını verdi.
Enstitü araştırmaya dair, "Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün son 9 ayda gerçekleştirdiği 4 ulusal kamuoyu araştırmasının 2’sinde CHP, 2’sinde ise Ak Parti en çok seçmen desteğine sahip parti olarak öne çıktı. 4 kamuoyu araştırmamızın 3’ünde iki parti arasındaki fark çalışmanın hata payı aralığı(+/ %2,5) içinde yahut yakınındaydı. Bu durum devam etmekle birlikte birincilikte Ak Parti lehine bir değişim olduğunu görüyoruz. Karasızlar dağıtıldığında Ak Parti %32,3’le birinci, CHP %30,5 ile ikinci. Ocak 2025’deki bir önceki ulusal araştırmamızda CHP 0,5 puanla Ak Parti’nin önündeydi. Türkiye’nin son 9 ayda belirgin bir şekilde , genel seçim tercihleri bakımından, toplum desteği birbirine eşit iki büyük partili bir siyasal atmosferde stabilize olduğunu söyleyebiliriz" değerlendirmesini yaptı.
Sözcü
Deli Dumrul köprüleri esnafı icralık etti!93 izlenme
Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te basın açıklaması yaptı40 izlenme
Bakan’ın oğlu ile Hilal Kaplan TRT yönetimine girdi!68 izlenme
Kocaeli Gebze'de indirimli ürün satılacağını duyan vatandaşlar izdihama neden oldu: Az kalsın canlarından oluyorlardı, kavgaya tutuştular41 izlenme
Önce Üşümezsoy, şimdi de Bektaş İstanbul depremi için aynı noktada buluştu25 izlenme
İhale şampiyonlarının ismi vergi şampiyonları listesinde yok!98 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaşadıklarını anlattı 'Dövülerek gözaltına alındım!'104 izlenme
İYİ Parti'den MHP'li Semih Yalçın'a çok konuşulacak yanıt15 izlenme
İran Dışişleri Bakanı'ndan yeni açıklama! "İki üst düzey isim öldürüldü"
Mahkeme, TÜRGEV ve Ensar'ın İBB'ye açtığı davayı reddetti!
AKP mitingi sonrası tepki çeken görüntüler: Türk bayrağı yerlere atıldı, üzerine çöpler döküldü!
Davada flaş gelişme: Jüriden yargıca kritik not