İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) mali tablolarına göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın ilk altı ayında tam 151 milyon 162 bin TL harcadı. TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nın harcadığı para ise 54 milyon 226 bin TL olarak açıkladı.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nın bütçesi, Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığı da geride bıraktı.
SAYI AÇIKLANMADI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, milletvekillerinin “Sarayları ve Erdoğan'ı kaç koruma koruyor?” sorularına bugüne kadar hiç yanıt vermedi. Geçen aylarda da ekonomide yaşanan kötü gidişata rağmen Saray’ın tasarruf etmediğini kaydeden CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırladı. Antmen, bugüne kadar cumhurbaşkanlığı yapan isimlerin koruma sayısını sordu. Antmen, AKP'li Erdoğan'ın “hizmetindeki” araç ve personel sayısının da açıklanmasını istedi. Antmen’in soru önergesine yanıt veren Oktay, “Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün görev alanına giren hususlar, herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturulmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla yerine getirilmektedir” ifadelerini kullanarak koruma sayısını yine açıklamadı.
AİLE BİREYLERİ VE YERLEŞKELER DAHİL
Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nın görev tanımı ise şöyle ifade ediliyor: “Başkanlık, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”
https://www.krttv.com.tr/gundem/erdoganinkorumalarinaharcananparaortayaciktih89636.html
Arda Turan, Muslera, Emre Belözoğlu ve birçok insanı dolandırmıştı: Seçil Erzan’ın ses kaydı ortaya çıktı!137 izlenme
Gaziantep'te Yunus Göç tarafından dövülen 2 aylık Cihan bebekten sevindirici haber geldi! İşte Cihan bebeğin son durumu78 izlenme
‘Sakıncalı’sın deyip görevine son verdiler!235 izlenme
İranlı genç kızın ölümü hakkında neler biliniyor?36 izlenme
Feyyaz Uçar, AKP'li Alpay Özalan'ı anlatıyor 'En yalancı, en cimri !'3398 izlenme
Rüşvetçileri, kul hakkı yiyenleri ve ihale zenginlerini görmeyen Cübbeli Ahmet ekonomik krizin sebebini buldu: Namaz kılmayanlar!42 izlenme
Erdoğan'ın 1150 odalı sarayını satışa çıkardılar!967 izlenme
Dolardan bir tarihi rekor daha! İşte dolar ve piyasalarda son durum58 izlenme
AKP'nin az farkla kazandığı yerde 'kısıtlı seçmen' skandalı!
Sahte hesap açıp ‘enkaz altındayım’ diye tweet attılar!
Bir hafta geçti vatandaş akıllarına yeni geldi! Belediye 1 ton sucuk dağıtacak
Sedat Peker'in ifşaatları ile Türkiye'nin gündemine oturan Mübariz Mansimov'dan yeni bomba açıklamalar!