Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini 1725 Aralık sürecinde gündeme gelen “sıfırlama” tapeleri üzerinden eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı davada Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen “sıfırlama” konuşmasının tapesini delil olarak sundu.
Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ise, duruşmada söz alarak söz konusu görüşmelerin FETÖ tarafından yasadışı yollarla toplandığını, montajlandığını savunarak bu konuda Ankara ve İstanbul savcılıklarının kararını dosyayı sundu.
Tahkikat aşamasının sona erdiğine karar veren mahkeme, duruşmayı sözlü yargılama aşamasına geçilmesi için 13 Temmuz’a erteledi.
"HADİ İSPATLAYALIM"
Davanın duruşması Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, avukat Aydın'ın iddialarına karşılık bu ses kayıtlarının hiçbir şekilde montaj ürünü olmadığını söyledi.
Bunların tamamıyla Erdoğan ile oğlu arasında geçen telefon görüşmesi olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:
“Bunlar delil niteliğindedir. Nitekim, davacı tarafından bu ses kayıtlarının gerçek olduğunu bilmesi nedeniyle ısrarlı bir biçimde 2014 yılından bugüne gelen süreçte açılmış olan tüm davalarda bu ses kayıtları üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırılmasına şiddetle karşı çıkmışlardır.”
'FETÖ’nün varlığının, işlenmiş olan suçların var olmadığı anlamına gelmeyeceğini ifade eden Çelik, ısrarla bu ses kayıtlarının doğru olduğunu söylediklerini vurguladı. Çelik, bu nedenle ses kayıtları üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırılmasını isterken, “Bu delillerin gerçek olduğunu ispatlayacağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.
‘ORJİNAL YOK’ GEREKÇESİ
Erdoğan’ın avukatı Aydın ise bu talebe, tapelerin orijinali olmadığını ve bu yüzden inceleme yapılamayacağını iddia ederek itiraz etti. Bu itiraza avukat Çelik, ses kayıtlarının orijinalinin bulunup bulunmadığının ancak delil olarak 1725 Aralık soruşturma dosyasının getirilmesiyle anlaşılacağını kaydetti. Ancak mahkeme, 17 Aralık dosyasının getirtilmesi ve bilirkişi incelemesi yapılması talebini reddederken, esasa ilişkin yeterli delillerin toplandığına hükmetti. Tahkikat aşamasının sona erdiğine karar veren mahkeme, duruşmayı sözlü yargılama aşamasına geçilmesi için 13 Temmuz’a erteledi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/erdoganinkilicdaroglunaactigitapeh98482.html
Özgür Özel'den muhalefette birlik mesajı: "Linç kampanyasına son verilsin"7 izlenme
AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya İBB'yi hedef alırken rezil oldu!49 izlenme
CHP'li Belediye Başkanı'ndan örnek davranış1150 izlenme
Orkestrası olmayan AKP'li belediye orkestra müdürlüğü kurdu21 izlenme
Erdoğan'ın "uçan sarayı"nı açıklayan vekil: Hediye değil satın alındı436 izlenme
Süt ve süt ürünlerinde 2022 korkusu! Zamlar et fiyatlarını da vuracak!56 izlenme
Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'a soğuk duş23 izlenme
İmamoğlu müjdeyi verdi! "Haziran ayı itibariyle vatandaşımızın hizmetine sunacağız"64 izlenme
Prof. Dr. Özgür Demirtaş: "Borsada yapılan işlemleri açıklayın, yatırımcıyı batıranı 1 günde bulayım!"
Derneklere 125 milyonluk yeni sponsor “Diyanet”
Mehmet Yılmaz açıkladı: Sinan Ateş cinayetinde emri veren gizli örgüt nerede?
Mahkeme Nurettin Yıldız karşıtlarına ceza yağdırdı!