T24'te yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı Nuri Başyapan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesinde Tanrıverdi için "Anayasa ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe planı yapmak" ve "Anayasal düzene karşı suç işlemek amacıyla örgüt kurmak/yönetmek" iddiasında bulundu.
ASSAM ve ASDER’in organize ettiği ve geçen Kasım’da İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen Üçüncü İslam Birliği Kongresi’yle ilgili sosyal medyadaki paylaşımlarda ortaya çıkan görüntüler sonrasında yeni bir gelişme yaşandı. İBB çalışanı Nuri Başyapan, dün İstanbul Adliyesi’ne başvuru yaptı.
Başyapan şikâyet dilekçesinde, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve anayasal düzenini yıkmaya, değiştirmeye, ortadan kaldırmaya yönelik yönetimsel darbe planlaması yapıldığını, darbenin aşama aşama nasıl yapılacağına dair örgütsel faaliyet toplantıları düzenlendiğini öne sürdü.
Dilekçede şöyle denildi:
"Söz konusu toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasası, ismi, bayrağı, resmi dili, üniter yapısı, yönetim şekli ve şeması gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini oluşturan varlıkların tümünü değiştirerek, ismi Asrika, bayrağı dini motif ve yazılardan oluşan, resmi dili Arapça olan ve eyaletlere bölünmüş tek elden yönetilen, mevcut anayasamız başta olmak üzere, devletin ve tüm milletin en büyük terör tehdidi olarak gördüğü/nitelediği şeriat isimli anayasası olan yeni bir ülke ve yeni bir yönetim inşa edeceklerini açıkça beyan etmişlerdir."
Başyapan, dilekçesiyle birlikte sosyal medyaya yansıyan görüntüyü içeren bir de CD’yi savcılığa teslim etti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/erdoganinistifaedendanismanihakkindasucduyurusuh24532.html
İşte Bakanlığın yalanladığı, ilk 'Cin Çıkarma' hastanesinden görüntüler !767 izlenme
Tarkan’ın Geççek şarkısı dünyada 2 numara!47 izlenme
Mansur Yavaş harekete geçti! Başta Gökçek tüm sorumlular soruşturulacak89 izlenme
CHP’nin kazandığı İzmit Belediyesi’nde Ensar ve TÜGVA protokolü iptal edildi37 izlenme
‘Atatürk Parkı’ ismini kaymakamlık onaylamadı: ‘Kamu yararı görülmedi’119 izlenme
İmza verme işlemi bitti, ilk gün 186 bini geçti!1065 izlenme
Erdoğan'ın sistemi 3 yılda çöktü! Saray'dan flaş göz boyama hamlesi!47 izlenme
16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetmişti: Kerem Kınık'ın kızının karıştığı kazanın raporu çıktı36 izlenme
Üsküdar Belediyesi, AKP'li dönemde Ensar Vakfı'na bedelsiz devredilen bir binayı geri aldı!
AKP'li kadının gençlerle tartışması sosyal medyanın gündeminde! 'Kafeye gidebiliyorsak demek ki durumumuz iyi'
İBB'den Arapça 'Kanal İstanbul'dan çekildik' mesajı
Hamas’tan rehine açıklaması: "Tartışmayacağız"