CHPli Ahmet Akın, TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun’un görevden alınıp yerine Abdülkerim Murat Atik’in atanmasını değerlendirdi.
Akın, Uygun’un görevden alınmasının, güvenlik uyarıları üzerine AnkaraSivas YHT hattının ertelenen açılış tarihine denk gelmesinin manida olduğunu belirerek, “İktidar bugüne kadar 6 kere açılış tarihi verip ertelediği AnkaraSivas YHT hattını 4 Eylül’de hizmete açmayı hedefliyordu. Hattın yaklaşık yüzde 20’sine denk gelen 80 kilometre uzunluğunda kesiminin eski raylardan oluşması olası kaza riskini gündeme getiriyordu. Bu kapsamda yaptığımız uyarıda iktidarın sırf açılış yapmak için hattı hizmete alacağını ve kazalara davetiye çıkardığını kamuoyunun bilgisine sunduk. Hattın tamamlanmadan açılışın yapılmaması gerektiğini vurguladık” diye konuştu.
Yaptıkları uyarıların ardından açılışın sessiz sedasız şekilde ertelendiğine dikkat çeken Akın şunları kaydetti:
“Ertelemenin Cumhurbaşkanlığı’nın ısrarına karşın güvenlik riski nedeniyle açılışa karşı çıkan TCDD bürokratlarının talebiyle olduğu iddia ediliyor. Bu iddia doğru ise açılışın ertelenmesiyle birlikte görevden alma kararının aynı güne denk gelmesi çok manidar. AK Parti iktidarı döneminde ülkemizin en stratejik ve önemli kamu kurumlarından biri olan TCDD, Türkiye tarihindeki en büyük tren kazalarıyla anılmaya başlandı. 2018’de yaşanan ve 25 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasının acıları hala taze. Dünyanın en güvenli ulaşım sistemi olarak kabul edilen demiryollarında AK Parti döneminde art arda yaşanan kazalar ülkemizdeki demiryollarının güvenliğini tartışmalı hale getirdi. Bu kapsamda TCDD’nin bir şirket gibi değil, kamusal bir bakışla hizmet vermesi zorunluluk.”
'Ben Atatürk’ün kızıyım' diyen kadından alkışlanan konuşma 'Bir paket makarna bulgura tav olmam asla da oy vermem'53 izlenme
Engelli olmayanlara ödenen 11,6 milyar TL nereye gitti?51 izlenme
İYİ Parti'ye bir saldırı daha!177 izlenme
Kredi kartı kullanımı patladı48 izlenme
İBB’den çiftçilere destek: Yazlık fideler ücretsiz dağıtıldı37 izlenme
Sedat Peker'in 'Ekşioğlu' iddiaları doğrulandı: Tek tek itiraf etmiş!99 izlenme
Tekmeci Yusuf Yerkel’e kasayı teslim ettiler: Paraların akışı ondan sorulacak!52 izlenme
AKP'li eski vekil ile BBP'li Destici'nin kızlarının TBMM'de işe alındığı ortaya çıktı!49 izlenme